Hangversenyekkel és lenyűgöző panorámával nyit a belvárosi templom

Újra megnyitott a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom toronykilátója, és vasárnap kivételével minden nap 10 óra és 16:30 között várja azokat az érdeklődőket, akik nem riadnak vissza a magasságtól és más szemszöbgől látnák a várost, a dunai oldalt és az alant lomhán ringatózó Dunát. A panoráma mellett az épület tetőszerkezetének míves ácsmunkája is figyelmet érdemel - olvasható a templom közleményében.

Forrás: Belvárosi Plébániatemplom / Facebook.com

A templomban a tárlatvezetéseket is folytatják, melyek minden szerdán 14 órakor indulnak szakképzett munkatársak kíséretében. Az út során bemutatják a feltemplom és az altemplom történeti értékeit, valamint elmesélik a templomhoz kapcsolódó városi legendákat. A program a toronykilátóban ér véget, amit önállóan tekinthetünk meg. A program időtartama 90 perc. 

A kulturális események is visszatérnek

Június 5-én, szombaton a Szent Efrém Férfikar hangversenyét hallgathatjuk majd meg. Az Orientale Lumen című koncert 19:30-kor kezdődik. Június 18-án egy olyan programsorozat új előadását hallgathatjuk majd meg, melyben határon túli magyar orgonaművészek mutatkoznak be, ez alkalommal Kristófi János orgonaművész hangversenyére ülhetünk be 19:30-tól.

A Múzeumok Éjszakája is beköszön

Június 10-től lehet majd rákeresni a Múzeumok Éjszakája honlapján, hogy mely múzeumokban milyen programokkal, koncertekkel és előadásokkal várják az érdeklődőket június 26-án. Azt azonban már tudni lehet, hogy a Főplébánia-templom is csatlakozik az éjszakába nyúló programsorozathoz. Ahogy a közleményben is írták, az esti órákban előadásokkal várják majd az érdeklődőket, és aki Múzeumok Éjszakája karszalaggal érkezik a helyszínre, az a toronykilátóba is felmehet majd, hogy az éjszakai város fényeiben kigyönyörködje magát. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek