Így fog kinézni Óbuda kapuja, a megújuló Szentlélek tér

Mint az obuda.hu oldaláról kiderül, Óbuda-Békásmegyer önkormányzata szeretné, hogy a harmadik kerület egyik legnagyobb forgalmú csomópontja, a Szentlélek tér és környéke igazi találkozóponttá váljon. A pályázati felhívást 2020. augusztusában tették közzé, a felújításra beérkezett pályázatokat pedig nemrég elbírálták. A nyertes látványtervek a Minőségi Óbudáért Konzorciumnak a nevéhez fűződnek. A következő lépés a kiviteli tervek készítése lesz.

Ilyen lesz a tér új köntösbenForrás: obuda.hu/Minőségi Óbudáért Konzorcium

Ami az építkezések menetét illeti: az I. ütemben a pályázat szerint helyet kap egy grilles reggeliző, egy kávézó és egy nemzeti dohánybolt, valamint egy nyilvános vécé, amely 7–23 óra között lesz nyitva. A tér közepére tervezett épület csak később, a fejlesztés tervezett II. ütemében készülhet el, három éven belül.

Mint írják, a kerület hosszú távú céljai közé tartozik, hogy közösségi programoknak, például bringás reggeliknek is otthont adjon Óbuda kapuja. Mindezek mellett a Szentlélek tér állapotának megóvása és tisztán tartása is kiemelt, folyamatos figyelmet kap majd. A terület-előkészítési munkálatok és a térrendezés részeként a bódékat már elbontották. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek