Tűzmadarak szárnyalnak az égig a szombati kanapékoncert alatt

  A Budafoki Dohnányi Zenekar varázslatos utazásra hívja az érdeklődőket február 27-én. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremből közvetített romantikus művek 19:30-tól csendülnek majd fel. A koncert kínálatában ezúttal Muszorgszkij, Stravinsky és Dvořák egy-egy műve hangzik majd el, melyeket az együttes első vendégkarmestere, az olasz–osztrák Guido Mancusi vezényel.

  Forrás: Anastasiya_g / Shutterstock.com

  Az ingyenes közvetítést otthonunk kényelméből élvezhetjük, a zenekar YouTube-csatornájára kattintva. Az est első darabja Muszorgszkij Éj a kopár hegyen című darabja a a Berlioz által is megkomponált boszorkányszombatot idézi meg, az időpont pedig Szent Iván éjszakája, mikor sok rémisztő dolog történik fent a kopár hegyen. A zenekar leírása szerint egy szélsőséges zenére kell számítani, sok festői elemmel.

  A következő tétel Stravinsky Tűzmadár-szvitje, amiben a gonosz varázsló, a csodálatos madár, a bátor herceg és a fogva tartott hercegkisasszony kalandjai kelnek életre. Végül pedig egy Dvořák művet hallgathatunk meg, az Újvilág-szimfóniát, ami címével ellentétben nem Amerikáról mesél, bár egy Amerikához köthető indián dallam csendül fel benne.

  A koncert szünetében meghallgathatunk majd egy beszélgetést is Guido Mancusi karmesterrel, akit ma már nemcsak a zenekar köt Budapesthez, hanem a nyelv és a város szeretete is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!