Ezen a virtuális sétán megtudhatjuk, mit kerestek a hóhérok a Ferencvárosban

A Körbe-körbe Budapesten - Saly Noémi városmeséi című esemény mai, vagyis február 22-i online adása, egy sorozat első része, amelybe 18 órától kapcsolódhatnak be az érdeklődők. Az esemény Facebook-oldala szerint az első rész az egész városról szól majd, és afféle madártávlatból nézi Budapestet.

Induljunk virtuális városnézésre!Forrás: Jo Stolp/pixabay.com

Szó lesz például arról, hogy kiről vagy miről nevezték el érdekes nevű utcáinkat, kik építették a város legikonikusabb házait, hogy a városegyesítéskor hogyan számozták meg a kerületeket, mit kerestek Óbudán a kékfestők és Ferencvárosban a hóhérok, hány sziget a Margitsziget, kiknek a nevét kapták a Nagykörút szakaszai, valamint miért pont oda épült az I. számú vásárcsarnok, ahova.

Saly Noémi irodalom- és Budapest-történész a havonta jelentkező, és díjmentesen nézhető online műsorban később sorban bemutatja majd az egyes kerületeket is, illetve ha jobb lesz az idő és szabadabban lehet találkozni, a Margitszigeten személyesen is tart majd vezetést. A részleteket az esemény oldalán teszik majd közzé.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek