Ásványrajongók figyelem! Megnyílnak az online Ásványtár kapui

Az ELTE Alumni Központ szervezésében, az Egyetem megnyitja kapuit című programsorozat keretében tehetünk majd látogatást virtuálisan az Ásványtárban. A február 18-i eseményen bejárhatjuk a gyűjteményt, mely 1774-ben, a Természetrajzi Tanszékkel együtt jött létre a Bölcsészeti Karon. Az Ásványtár a 19. század elejére Európa legnagyobb oktatási gyűjteménye lett, és egyebek között olyan kőzetek találhatók benne, melyek Mária Anna főhercegnő (1781) és Alexandra Pavlovna főhercegnő (1811) gyűjteményéből származnak.

Forrás: ELTE Alumni - az ELTE Diplomások köre / Facebook.com

A tár természetesen azóta is növekszik, főként az egyetemi oktatók, professzorok saját szerzeményeinek, illetve számos más tudós, egyetemista és magángyűjtő adományainak köszönhetően.

Az Ásványtár termein dr. Weiszburg Tamás habilitált egyetemi docens, jelenlegi tanszékvezető, az Ásványtár volt igazgatója kalauzolja végig az érdeklődőket csütörtökön este 18-tól 19 óráig. Az eseményt az ELTE Alumni weboldalán keresztül lehet majd elérni. A látogatás ingyenes, de regisztrációhoz kötött, és érdemes igyekezni, mert egyre kevesebb az elérhető jegyek száma!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek