Trolibusz közlekedhet Kőbányára

Trolibusz közlekedhet majd Kőbányára, eltűnhetnek a dízelbuszok a belvárosban a Bajcsy-Zsilinszky útról és a Baross utcából. Idén megkezdődik a Kőbánya alsóig közlekedő 9-es busz pesti szakaszának ehhez szükséges átalakítása – írja Facebook-posztjában a főpolgármester kabinetfőnöke Balogh Samu utalva a BKK weboldalán megjelenő hírre.

Forrás: BKK

A fejlesztés révén száz százalékban elektromos meghajtású járművekkel lehetne közlekedni a Belvárosból Kőbányára. Ezzel körülbelül tízzel kevesebb környezetszennyező dízelbusz járna Budapesten. Első lépésként a Harminckettesek tere és a Kálvin tér között építenek ki felsővezetéket a Baross utcában és az Üllői úton. Az átalakításához még két hosszabb szakasz felett hiányzik a felsővezeték: a belvárosban a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Kiskörúton, míg a külső szakaszon a Kőbányai úton.

A Baross utcai felsővezeték-fejlesztés adhatja meg a lendületet egy további trolifejlesztéshez is: részben egy korábban használt szakasz megújításával trolibuszok járhatnának a belvárosból a Diószegi Sámuel utcán és az Elnök utcán keresztül a Népligethez – írta Balogh Samu, majd hozzátette, bár a Baross utcában még az idén megvalósulhat a felsővezeték kialakítása, a többi szakaszon forráshiány miatt erre még várni kell.

Forrás: BKK

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek