Amilyen szép, éppen olyan veszélyes most a Normafa

Tegnap reggel – ahogy Budapesten több helyen, – a Normafánál is ónos eső esett, amely ráfagyott az utakra és az ágakra. Ez utóbbi azért veszélyes, mert a jég súlya már letörheti a kisebb ágakat. A Normafa Park munkatársai és a Hegyvidéki Önkormányzat a jegesedést folyamatosan figyelemmel kísérte. A turista és sétautak rendkívül csúszóssá váltak, ezért a kirándulást és sportolást már akkor sem javasolták. Mivel estére romllott a helyzet, a helyi Önkormányzat úgy döntött, hogy lezárja a Normafát és parkolóját. 

Ágak szakadhatnak le a rájuk fagyott jég súlyátólForrás: Hegyvidék - Több mint kerület/Facebook

Jó okuk volt erre, hiszen elég 2014 decemberére visszagondolni, amikor a városban 0 fok körüli hőmérséklet és esőzés volt, miközben a Normafán a több cm vastag jég vastag ágakat tört le, villanyoszlopokat és több száz fát döntött ki.

Tegnap este az ónos eső után havazás kezdődött a Normafán, és a magasabban fekvő részeken az ágakra mintegy 1 cm vastag jégréteg rakódott, egy-egy nagyobb ág leszakadt, az Erzsébet-kilátóhoz vezető útra fa is dőlt. A János-hegy környékén most a legveszélyesebb a helyzet.

A balesetek elkerülése érdekében a János-hegy térségében erdőlátogatási tilalmat is elrendeltek.

 A gyalogos és kerékpárutakat belépési tilalmat jelző szalagokkal zárták le. Az intézkedések visszavonásig érvényesek – olvasható a Hegyvidék - Több mint kerület Facebook oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek