Sapka, sál a nappaliban - Még csatlakozhatunk a nemzetközi vastag pulcsis naphoz

A budapesti Vastag pulcsis nap szervezői, a Green Guide Budapest és a Holy Duck blog arra buzdítják a követőiket és a csatlakozókat, hogy február 5-én tekerjék lejjebb a fűtést a lakásban, és ahelyett, hogy nyári meleget kreálnának, öltözzenek inkább rétegesebben, mondjuk a kedvenc pulcsijukba, akár sapkával és sállal, ha kell. Ezzel pedig az a cél, hogy megmutassák, akár ennyi kis odafigyeléssel is tenni lehet a klímaváltozás ellen.

Bernie illusztráció: Ewa FerdynusCover fotó: Mimma Nosek / Green Guide Budapest / Facebook.com

Ahogy az esemény Facebook oldalán is írták, a "National Sweater Day" Hollandiából indult 2007-ben, és mára több országban is szokássá vált a kezdeményezés. Február első vagy második péntekén az iskolák lejjebb tekerik a fűtést egy-két fokkal, és a diákok rétegesen öltözve, meleg pulóverben, sapkában, sálban ülik végig a tanítást, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a fűtéssel takarékoskodva is sokat tudunk tenni a klímánk védelmében.

Most az otthoni munkavégzés és távoktatás idején talán még jobban oda lehet figyelni erre az aprónak látszó lépésre. Ha tehát egyénileg tudjuk szabályozni a fűtésünket, és részt vennénk a szervezők által meghirdetett kihívásban is, akkor csak pár, egyszerű lépést kell megtennünk hozzá. 

Február 5-én csavarjuk lejjebb egy-két fokkal a fűtést otthon, öltözzünk fel rétegesen, és készítsünk egy szelfit kedvenc pulcsinkban vagy meleg ruhánkban, és osszuk meg a képet Instagram sztoriban február 5-én éjfélig a @greenguidebudapest és a @holyduckblog oldalak megjelölésével. Akik csatlakoznak a kihíváshoz és megosztják a képüket, azok között három nyertest sorsolnak ki a szervezők - olvasható a Facebook oldalon, ahol a további instrukciók is megtalálhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek