Balu, az állatkert barnamedvéje elárulta, milyen hosszú lesz a tél

Idén is megtartották a hagyományos medveárnyék-észlelést a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A borult, hűvös időben a medve nem látta meg az árnyékát: a népi időjóslás tapasztalatai szerint ez arra utal, hogy a tél már nem tart sokáig és hamarosan beköszönt a tavaszias időjárás - adja hírül az MTI.

Forrás: Bagosi Zoltan/facebook.com/allatkert/

Mivel az állatkert a koronavírus-járvány miatt átmenetileg zárva tart, az intézmény hivatalos közösségimédia-oldalán közvetítették az eseményt.

Szombaton kezdődött az állatkert online Mackófarsangja, amelynek részeként egymás után teszik majd közzé honlapjukon és közösségi média felületeken a medvékhez kapcsolódó különféle tartalmakat. A honlapról például már le is tölthető és akár ki is nyomtatható három foglalkoztató füzet, amelyekben szinte minden fontos tudnivaló megtalálható ezekről az érdekes állatokról.

Az egyik füzetet a különféle medvefajoknak szentelték (hiszen nemcsak barna medve és jegesmedve van ám, hanem örvös medve, ajakos medve, baribál, pápaszemes medve és maláji medve is, nem is beszélve a bambuszmedvéről, azaz az óriás pandáról), a másikban néhány olyan állatot mutatnak be, amely ugyan nem a medvefélék családjába tartozik, de a nevében szerepel a medve szó, és szegről-végről azért rokonságban is áll a medvékkel. A harmadik füzetben pedig arról mesélnek, milyen kulturális lenyomatot hagytak a medvék az emberi civilizáción.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek