A parkolóhelyek helyett kerékpársávot szeretnének a pesti alsó rakpartra

A Magyar Kerékpárosklub és a Valyo Egyesület nyílt levélben arra kéri Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy változtassa meg az előző városvezetés terveit és kerüljön bringasáv a megmaradó autóforgalom mellé a pesti alsó rakparton. 

Ha elfogadnák a kérelmet, biciklivel is végig lehetne suhanni a pesti alsó rakparton - illusztrációForrás: hajdu52/Pixabay

Mint írják, a főváros néhány vízparti parkolóhely miatt nem akarja végig bringázhatóvá tenni a pesti alsó rakpart Lánchíd és Margit híd közötti szakaszát. Hiába építik újjá milliárdokért a Duna partját, ha nem oldják meg a régi hiányosságokat. Így széles közönségnek nem lesz biztonságosan végigbringázható a rakpart, és ezzel új konfliktusokat hoznak létre a bringázni és gyalogolni vágyó tömeg között.

Még ha sikerül is a gépjárművek sebességét alacsonyan tartani, a rakparton jellemző torlódások miatt a többség a sétányon fog kerékpározni, ami konfliktusokhoz vezet.

"Ne betonozzuk be a korábbi autóforgalomra, parkolásra kialakított rakpartot!" – olvasható a Magyar Kerékpárosklub Facebook-oldalán. "Erre a projektre akkor érdemes milliárdokat költeni, ha az segíti a fenntartható közlekedési módokat is, különben csak esztétikai beavatkozásról beszélhetünk" – áll a két egyesület állásfoglalásában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek