Ezekkel az adventi programokkal segíthetünk és ajándékozhatunk is

Első programajánlatunk a vintage és industrial stílus szerelmeseit szólítja meg, akiket a karácsonyi Industrial PopUp Shop-ba várnak december 18-án pénteken és 19-én szombaton 11 és 17 óra között. Bejelentkezés nem szükséges, de a maszkot senki ne hagyja otthon! A szervezők kézfertőtlenítőt és kézmosási lehetőséget biztosítanak a helyszínen.

Forrás: Industrial Lamp Budapest / Facebook.com

A PopUp Shop-ot a Vintage Garázsvásárok megszokott helyszínén, a Budafoki út 70-es szám alatt, a műhely emeletén találjuk meg. Itt olyan termékek közül válogathatunk, melyeknek története van, és ha újra használatba vesszük ezeket, akkor a környezetet sem terhelik jobban. A műhely fölötti shop-ban főleg képkeretek, tükrök, üvegek, vázák, fejőszékek, sámlik, apró bútorok, kisebb dekorációs tárgyak, lerakóasztalok, lámpák, régi vintage és retró plakátok, munkavedélmi plakátok, növényes és állatos nyomatok lesznek elérhetőek – olvasható az esemény Facebook-oldalán.

Vasárnap estétől kell kémlelni az eget, ha a betlehemi csillagot szeretnénk látni!

A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ című tudományos, szórakoztató, interaktív, élő előadássorozatának december 20-i állomása egy, az utóbbi napokban nagy izgalmat kiváltó témával jelentkezik!

Forrás: Svábhegyi Csillagvizsgáló / Facebook.com

Mi lehetett vajon a Jézus születését és a karácsony közeledtét jelző híres Betlehemi csillag? Mi késztette a babiloni bölcseket arra, hogy útra keljenek? Talán egy angyali fénytünemény, vagy egy csillagászati jelenség? Különleges együttállás? Idén karácsonykor az égiek együttállása talán megadja majd a választ, mert a Betlehemi csillag idén újra feltűnik az égen – olvasható a csillagvizsgáló Facebookon meghirdetett eseményének oldalán, ahol a jegyvásárlási linket is megtalálni. 

Ezúttal nem kell Gödöllőig menni Sisi karácsonyáért!

Az online programok mellett Budapesten van még egy-két olyan esemény, amin személyesen is részt vehetünk. Ilyen például az a Budai Várséta, ahol felidézik Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné karácsonyait, illetve születésnapjait. A december 20-án 10 és 12 órakor induló várséta alkalmával megtudhatjuk, hogyan telt az ünnep az uralkodói család körében, milyen ajándékokkal lepték meg egymást, és hogyan köszöntötték Sisit a születésnapján.

Az adventi hétvégéken indított sétákon Sisi kedvenc süteménye, az eredeti császári recept alapján készült florentiner (moszkauer) is várja majd a vendégeket. A séta biztonsági előírásaival kapcsolatban tudni kell, hogy a programon kötelező a maszkviselés, tourguide készülékek segítségével a résztvevők biztonságos távolságban hallgathatják a sétavezetőt, minden eszközt UV fénnyel fertőtlenítenek, és a sétákat csak tünetmentes vendégek látogathatják. A 60 perces séta az Ybl Miklós szobortól indul és ide is tér vissza. A programot pedig rossz időjárás (esőzés, havazás) esetén is megtartják – olvasható a séta oldalán.

És persze lehetünk jók is, mert az mindig jó!

A Király utcai ROOTS Budapest karácsonyi ruhagyűjtésre kérte fel a követőit, és mindenkit, akinek van bármilyen felesleges meleg ruhája, kabátja, nadrágja vagy takarója. De plüssállatok és megunt játékok is érkezhetnek a helyszínre december 19-én – írták a szervezők az esemény Facebook-oldalán.

Forrás: ROOTS Budapest / Facebook.com

A tiszta és használható felajánlásokat a délutáni órákban várják a vendéglátóhely előtt, cserébe pedig minden vendéget a ROOTS meghívja egy gőzölgő forralt borra, elviteles változatban.

December 20-ra egy jótékonysági Facebook Live eseményt szervez a Be Massive, Budapest egyik legismertebb elektronikus zenei kiadója, mellyel a Bethesda Gyermekkorházat szeretné támogatni. A Be Massive Bethesda Gyermekkorház Jótékonysági Stream x Marriott Hotel elnevezésű akció célja, hogy a kórház minilovas terápiájának gyűjtsön adományokat. Ezzel az apró termetű, lelki erőt adó lovacskával olyan súlyos traumán átesett, nehéz sorsú gyerekeknek segítenek, akiket egyéb más módszerekkel szinte lehetetlen elérni. A terápia költsége évente körülbelül 3 millió forint. Ehhez kérik a jótékonykodók segítségét.

A Live Stream fellépői többek között Jay Lumen, Sikztah, Peter Makto, Zvezda Beta, a Horizon stáb, a Void, Raj (Marriott Hotel), a TKWT csapat és a Primate.hu lesznek, akik azonnal odaálltak a nemes ügy mögé. A különböző bankszámlaszámokat, és az utalás menetét az esemény Facebook-oldalán találjuk. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy utaláskor, a közlemény rovatban minden adokozó adja meg a "BeMassive" jeligét, mert egyedi ajándékokat sorsolnak ki közöttük a nap végén.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek