A nap, amikor kalapáccsal és vésővel estek neki az Onyx étteremnek

  A márciusi bezárások után a két Michelin-csillagos étterem alig hallatott magáról, így elég nagy volt a meglepetés, mikor nyolc hónappal később Facebook oldalán feldobta az Utolsó Vacsora elnevezésű eseményt.

  Forrás: Gerbeaud Gasztronómia

  Bár vacsorának hívták, az estére nem mehetett el bárki. A Gerbeaud-csoport két tulajdonosnője, Niszkács Anna és édesanyja, Pintér Katalin előre, bemutatkozó videók által kiválasztották azt a 7 + 1 főt, akik ott lehettek a vacsorán, és ingyenesen fogyaszthatták el az 5+2 fogásos fine dining menüsort és a hozzá tartozó borsort.

  Az estét november 28-án rendezték. De mivel nem egy szabályokat áthágó egyszerű vacsoráról volt szó, hanem egy filmforgatásról, ezért minden engedély megvolt hozzá. Ahogy a koronavírus gyorsteszt is minden megjelent vendégnek és személyzetnek, még a forgatás elkezdése előtt - olvasható a Gerbeaud Budapest sajtóközleményében.

  Az Utolsó Vacsorán rögzítették az ONYX Film első képkockáit, amit a résztvevők szemüvegén keresztül örökítettek meg. A film egy sikeres időszak lezárásával indul, és az ONYX METAMORFÓZIS izgalmas folyamatát mutatja majd be. A forgatásra videóüzenettel lehetett jelentkezni, és a több száz beküldő közül végül nyolc kiválasztott volt ott a november 28-án megrendezett vacsora-forgatáson.

  A részvevők közé bekerült Vajda Pierre ételkritikus és Jókuti András gasztroblogger és műsorvezető is, de egy fiatal 13 éves gasztrorajongó is az Onyx vendége volt az este. A hét fogás elfogyasztása után mindenkinek felszolgáltak még egy logózott kalapácsot és egy spaklit, majd a tulajdonsok segítségével elindult az ONYX bontása a kamerák előtt.

  Hogy miért volt szükség erre a teljes bontásra, az majd a következő, szintén meglepőnek ígérkező januári eseményen derül ki - írták az étterem Facebook oldalán is, ahol az ONYX Manifesztum pontjai is elolvashatók. Ezek szerint Az ONYX életében új időszámítás következik, a tulajdonosok nem keresnek séfet, és nem szeretnének semmit újraértelmezni. Viszont a barokkos, kissé túlzó és süppedős stílusnak, ami egykor az étterem szimbóluma volt, mára vége. És ha ezzel a csillagok is mennek, akkor majd mindent újra, tiszta lappal, előről felépítenek - mesélte Niszkács Anna.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!