Félelem, reszketés és varázslat Budapesten – Ezekre a programokra készüljenek október végén

A Spanyol Filmhét 2020 az Uránia Nemzeti Filmszínházban már elkezdődött október 27-én, de a vetítésekre egészen november 1-ig lehet jegyeket foglalni. Az idei filmhéten tíz új alkotás, köztük Oscar-díjas és Oscar-jelölt rendezők egy-egy filmje szerepel.

Forrás: Spanyol Filmhét 2020 / Facebook.com

A Spanyol Nagykövetség, a Budapesti Cervantes Intézet és az Uránia közös rendezvényének kínálatában a nagyszabású történelmi filmektől kezdve, a vígjátékon, komikus thrilleren és dokumentarista alkotásokon túl a romantikus drámáig számos műfaj megtalálható.

A Gozsdu Halloween 2020 – Gyere, ha mersz! eseményt, ahogy a neve is mutatja, a Gozsdu Udvarban tartják október 29-től 31-ig, kicsiknek és felnőtteknek egyaránt. Az első napon, vagyis csütörtökön a szervezők #gozsduhalloween selfie kihívást intéznek a követőik felé, majd október 30-ra Trick or Treat kalandjátékot szerveznek a felnőtteknek 18 órától.

Forrás: Gozsdu Udvar / Facebook.com

Október 31-én délelőtt 11-re várják a gyerekeket: lesz arcfestés, maszkkészítés, tökfestés, jelmezverseny és egyéb meglepetések a bátor apróságoknak. De amint leszáll az este, 18 óra után már a jelmezes rémisztgetőké a terep. A szervezők ígérete szerint a "Gozsdu teljesen átalakul, a hátborzongató környezetben bármi megtörténhet". Jelmezben menni pedig erősen ajánlott, ha értékes ajándékokat is nyerni szeretnének – írják az esemény Facebook-oldalán.

Programok október utolsó napjára

A Nagymező utcai Tereza, mely az autentikus mexikói ételek és kultúra mellett kötelezte el magát, a Halottak Napja vagyis a Día de Muertos irányából szemléli október 31-ét, és Frida Khalo életfelfogása szerint szervez programokat a hónap utolsó napjára.

Forrás: Bruno Emmanuelle / Unsplash

Frida egyszer így fogalmazott: "A Halottak Napjának ünneplése maga az élet ünneplése: Éljen az élet!" Ennek megfelelően a Tereza vendégei az élet szeretetét ünnepelhetik majd meg a pazarul feldíszített vendéglátóhelyen. A nyitó eseményre érdemes majd az alkalomhoz illő arcfestéssel és kosztümben érkezni, mert idén sem maradnak el az ajándékok. Az este folyamán a kabaréról a Freak Fusion Cabaret gondoskodik majd.

Egy kicsit más jellegű, de azért rémisztő túrára készül a Budakeszi Vadaspark is. Október 31-re hideglelős bátorságpróbát, misztikus csillagtúrát szerveznek, ahol szó lesz kísérteties állati históriákról és az éjszaka állatairól is.

Az esemény beharangozója szerint a halloweeni díszbe öltözött programokon megismerhetjük az éjszakai állatok szokásait és a ragadozók titokzatos életét, miközben meghökkentő állati „alkatrészeket" is tapogathatunk majd. A 18+-os vérfagyasztó szakvezetést azonban már csak azoknak ajánlják, akik tényleg elég bátrak hozzá.

Még lehet jelentkezni a Babonák, kísértetek és bűntények – Halloween séta című túrára is, melyet október 31-én tartanak 18:30-tól. A túra időtartama 2 óra 30 perc.

Beyond Budapest sétáján életre kelnek a Budai Vár bástyái közt lebegő kísértethistóriák, a boszorkányok és az itt történt rablógyilkosságok történetei is. A séta során tények keverednek nagyvárosi mesékkel, feltételezésekkel és a néplélek alkotta figurákkal, melyeket a magyar néprajz és a ma is élő babonák őriztek meg nekünk – írják a szervezők a sétaajánlójukban. Az érdeklődők a Bécsi kapu előtt találkoznak majd, a várfalon belül.

Novemberben hagyja, hogy légtáncosok varázsolják el!

A MÜPA színpadán látható Solus Amor a Recirquel, a magyar újcirkusz-társulat trilógia előadásának befejező része. A két test és egy lélek egyesüléséről szóló Non Solus, illetve a föld és az emberiség kapcsolatát ábrázoló My Land után, ez egy monumentális légi táncelőadás lesz, amelyben egyesül az újcirkusz, valamint a klasszikus és modern tánc.

Forrás: Müpa Budapest / Facebook.com

A produkciót Vági Bence művészeti vezető rendezte. Az előadást november elsején és másodikán, majd december 5-én, 6-án és 7-én is megtekinthetik az érdeklődők. A produkció másfél órás és szünet nélküli.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek