Csipi, a póniló is várja a piacozókat szombaton a Rómain

A Római parti Piac minden szombaton jelentkezik, de az október 17-i alkalom különlegesnek ígérkezik, mert Október ünneplő piacozásról lesz szó, és a vállalkozó kedvű piacozók még az esőtáncba is beállhatnak, ha szükség lesz rá. A szervezők – ahogy az esemény Facebook oldalán is írták – remélik, hogy nem lesz eső, de a közös és spontán szerveződő táncra azért felkészülnek.

Forrás: Római parti Piac / Facebook.com

A kapukat 8 órakor nyitják majd ki a törzsvásárlók, az újonnan érkezők és a kíváncsiskodók előtt. Ott lesz a piacnapon Csipi, a piac pónilova, és lesz gyereksátor is azoknak, akik a kakaós csiga elmajszolása után kézműveskednének egy kicsit.

A kiállítóknál vásárolhatnak majd frissen készült, forró szilvalekvárt (ehhez lehet hozni saját üveget is), töltött lángost, ropogós kenyeret, tönkölysütit, házi csirkét, tyúk és fürjtojást, párizsit, joghurtot, sajtokat, szörpöket, lekvárokat, gluténmentes kenyeret, mézet, mogyorókrémet, gombák garmadáját, házi rétest még majdnem melegen és mikrozöldeket is, csak hogy a legkülönbözőbb termékeket említsük.

A maszk hordása kötelező lesz a piacon, és alternatív (műanyagmentes) csomagolási és táskaverziókat is lehet majd kapni az árusoknál. A kirakodás 13 óráig tart.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek