Parasztolimpiától a képregénybörzéig, így lehetünk programszervezők a fővárosban

Budapesti programokban ezen a héten sincs hiány, de az időjárás egy-két helyszín elképzeléseibe azért beleszólhat. Ezért igyekeztünk olyan gyűjteményt összerakni, ami kinti és benti elfoglaltságokat is felsorol. A gulyásfőzéstől, a Budapest Ritmo Pikniken át a kárpitos workshopig, mindent beválogattunk a hét második felére.

A sort rögtön egy csütörtöki, azaz október 8-i zenés programmal kezdjük. A Botellón Budapest egy pezsgő szabadtéri buli, ami a Zsiráf területét foglalja el a Nyugati pályaudvar mellett. Remélhetőleg az idő is kedvez majd az ingyenes rendezvénynek, ahol csak a fogyasztásért kell fizetni. Ahogy a szervezők írták, itt lehet majd Barátságos Távolságtartásban Bandáz ni és Országos Maszktalálkozó is lesz. 

Forrás: Budapest Ritmo / Facebook.com

A Budapest Ritmo Piknik az öt éve először megrendezett Budapest Ritmo járványbarát verziója. A 15 ingyenes, szabadtéri koncerttel jelentkező rendezvényt október 9. és 10. között rendezik meg, de ezúttal nem az Akváriumban, hanem három nyitott köztéren. Lesznek koncertek a Millenáris parkban, a Hunyadi téri piac mellett és a Rákóczi téri piac előtt. A fellépők teljes listáját megtalálják az esemény Facebook oldalán.

Szombaton, vagyis október 10-én több gasztro- és sport program közül is választhatunk. A gulyásfőző versennyel együtt tartott Parasztolimpiáról már részletesebben is írtunk itt az oldalon. Mindkét megmérettetésre jelentkezhetnek azok, akik megmutatnák a főzőtudományukat és a söröshordó-hajítási technikájukat. A versenyekre van nevezési díj, de a többi program ingyenes.

A SPAR Budapest Maratont®október 10-én és 11-én rendezik meg. Az első napon a családosok, a gyerekek és a rövidebb távokat kedvelők mutathatják meg mit tudnak, vasárnap pedig a egyéni, páros és csapatos nevezők bizonyíthatnak. Őket várja egy 42 km-es maraton, vagy a 30 km-es Regnum. A szurkolókat is színes programok várják majd. A nevezésekről és a beosztásokról az esemény Facebook oldalán is tájékozódhatunk.

Forrás: Vegan Sunday Market / Facebook.com

A vasárnapi napot kezdhetjük a piacon, méghozzá az ELLÁTÓházban, ahohol október 11-én mindenkit vár az ország egyik legnagyobb közösségi vegán piaca, a Vegan Sunday Market. A vegán paicnapon nem csak alapanyagokat, hanem finom készételeket és italokat, valamint natúr kozmetikumokat, gyertyákat és tippeket, tanácsokat is kaphatnak.

A kép csak illusztrációForrás: Pixabay.com

A piac után pedig átnyergelhetünk a képregényekre. Október 11-én 10 órától nyitják meg az idei éve első és egyetlen Képregénybörzéjét, ahol több tízezer képregény, akciófigura, poszterek, filmek és relikviák, dedikálások és kedvezmények várják a rajongókat. A börzét a KMO Művelődési Központban szervezi a Kingpin kiadó.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek