Gulyásfőzésben és söröshordó hajításban is összemérhetik az erejüket a hétvégén

Ha úgy érzik, verhetetlen a bográcsgulyásuk, akkor október 10-én megmutathatják főzőtudományukat a nagyvilágnak. Ugyanis a Budapest Gardenben, az egykori Görzenál helyén bográcsos főzőversenyt és Parasztolimpiát rendeznek 11:30-tól.

Forrás: Budapest Garden / Facebook.com

A versenyre online lehet jelentkezni a helyszín weboldalán keresztül, és a nevezési díj ellenében a versenyzők kapnak állványt, gázzsámolyt, bográcsot, fedőt, fakanalat és merőkanalat. Amit hozniuk kell, azok az alapanyagok, a saját késük, vágódeszkájuk és az alapanyagok tárolásához szükséges edények. Egy csapatba maximum 8 fő állhat össze – olvasható az esemény Facebook oldalán.

Aki azonban ebben a versenyszámban nem indulna, de azért kóstolna egy kis gulyást, azt a Budapest Garden csapata várja egy-egy tányérra 13 órától a helyszínen. Az adagok ára 800 forint. A másik programlehetőség pedig a Parasztolimpia lesz, ahol különböző ügyességi és erősségi feladatokban próbálhatják ki magukat 14 órától.

Remekelhetnek söröshordó-hajításban, korsótartásban, sörivóversenyen, szögbeverésben, szkanderversenyen, talicskatolásban és tűzoltóautó-húzó versenyen is.

A bírák itt is, mint a főzőversenyél 3 díjat osztanak ki az első három helyezettnek. A mulatságra és az esti Magácska koncertre a belépés ingyenes, de a megmérettetéseknek nevezési díja van. A Parasztolimpián való részvétel 1000 forint, a főzőverseny pedig 5000 forint. Ha szombaton rosszra fordulna az idő, már az esőnap is megvan, ami október 17. lesz - írták a szervezők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek