Japán szamurájpáncél és fegyverek is láthatók lesznek a főváros egyik legszebb ázsiai múzeumában

A Made in Asia. Százéves a Hopp Múzeum című kiállítást 2019-ben, a múzeum alapításának 100. évfordulóján nyitották meg azzal a céllal, hogy tisztelegjen az alapító előtt, elmesélje a múzeum történetét, a múzeumalapítást követő nagy korszakokat, a gyűjteményezés főbb szempontjait, és hogy felvonultassa a múzeum összes gyűjteményi egységének (a kínai, japán, koreai, indiai, délkelet-ázsiai, mongol, tibeti-nepáli, közel-keleti és Zichy-féle régészeti gyűjtemény) legkiemelkedőbb műtárgyait – olvasható a sajtóközleményben.

A kép csak illusztrációForrás: Pixabay.com

A kiállítás sajátossága, hogy a több száz tárgy bemutatása csak úgy lehetséges, ha a tárlat időről időre változik, vagyis a tárgyak cserélődnek. Így annak is érdemes még egyszer végigjárnia a kiállítást, aki korábban már látta.

Az elmúlt hónapok kényszerű bezártsága alatt ugyanis, az eddigi legnagyobb átalakításra és a cserélendő tárgyak megfelelő előkészítésére készült a múzeum csapata. Így az október 10-től, hétvégenként újra nyitvatartó múzeumban végre látható lesz egy japán szamurájpáncél, különböző fegyverek, valamint a kínai és a koreai gyűjtemény festészeti anyagának egy-egy kiemelkedő darabja is.

A múzeum szombaton és vasárnaponként 11 és 16 óra között várja majd a látogatókat.

De a kert péntektől vasárnapig továbbra is ingyenesen látogatható. A nyitónapra, október 10-re egy könyvbemutatót is szerveznek, KÉK SZEMMEL Japánt fotózni címmel – írták a múzeum Facebook- oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek