Találkozzon online kedvenc szerzőivel, ezen a szívet-lelket megmozgató irodalmi fesztiválon

Már most felkészülhetünk egy olyan fesztiválra, ami 60 programmal pezsdíti majd fel Budapest kulturális életét október 15. és 18. között, személyesen és online térben egyaránt.

Az olvasás a lényeg...Forrás: Unsplash

A CAFe Kortárs Művészeti Fesztivállal közös Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron olyan írók és költők mutatják majd be új könyveiket, mint Barabási Albert-László, Háy János, Jászberényi Sándor, Karafiáth Orsolya, Kerékgyártó István, Kiss Tibor Noé, Mucsi Zoltán, Nyáry Krisztián, Pető Péter, Rubik Ernő, Tisza Kata és Závada Pál.

De a fesztiválon online résztvevők is tiszteletüket teszik majd, így a rajongók találkozhatnak a finn Sofi Oksanennel, akinek Tisztogatás című regényét 38 nyelvre fordították le. De a virtuális közönségtalálkozón ott lesz még A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című világsikert jegyző svéd Jonas Jonasson, a skandináv krimiszerző Stefan Ahnhem és a tajvani Wu Mung-yi, aki friss regényét, Az ellopott biciklit mutatja be.

A Várkert Bazárban tartott háromnapos eseményen egy rendhagyó irodalmi-zenei estet is rendeznek majd, ahol fellép Pátkai Rozina, valamint Bereményi Géza és Járai Márk – olvasható a Margófeszt Facebook oldalán.

Itt írják a szervezők azt is, hogy a járványügyi szabályoknak megfelelően, és a résztvevők egészségét szem előtt tartva regisztrációt vezetnek be a személyes találkozókra; illetve minden helyszínhez előírják a maszkviselést. Szintén ide tartozik még, hogy a könyvvásárt nem tudják hagyományos formában megtartani, de a friss megjelenések online és a helyszínen is kedvezményesen megvásárolhatók lesznek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek