Szeptember elsejével változásokra kell számítani a fővárosi közlekedésben

Azzal, hogy szeptember elsején elindul a tanítási időszak, a fővárosi közösségi közlekedési járatok a 2020/21-es tanév első napjától, a tanszüneti menetrendnél lényegesen gyakrabban indulnak majd.

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint ez azt jelenti, hogy a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban jellemzően sűrűbb járatindulásra lehet számítani, ami alkalmazkodik a csúsztatott iskolakezdés bevezetési folyamatához is.

Forrás: BKK/Nyirő Simon

A közleményben jelezték, hogy szeptember 1-től az iskolákat érintő főbb vonalakon, többek között a teljes metróhálózaton, a nagykörúti, a kiskörúti és a budai fonódó villamosokon, a Rákóczi úti tengelyen közlekedő és egyéb frekventált buszjáratokon olyan kínálati menetrendet vezetnek be, ami a reggeli csúcsidőszaki járatsűrűséget az ilyenkor szokásosnál hosszabb ideig, reggel 8 után is biztosítja.

A járműveket, azok légkondicionáló berendezéseit, a metróállomásokat, a jegyautomatákat sűrűn fertőtlenítik majd, de a biztonságos utazás érdekében az utasokat is kérik a járványügyi szabályok betartására.

A Bartók Béla úton is változásokra kell számítani

A Móricz Zsigmond körtér környékén közlekedők már felfigyelhettek arra, hogy a Bartók Béla úti villamospálya augusztus 27. óta tömegközlekedési folyosóként üzemel. De aki még nem járt arra, annak nem árt tudni, hogy ez azt jelenti, hogy az autóbuszok a villamosokkal azonos nyomvonalon, közös megállóhelyeket használva közlekednek.

Forrás: BKK/Nyirő Simon

A vasárnapi közlemény szerint az autóbuszok közlekedését így elválasztják a közúti forgalomtól, ami egyenletesebben és gyorsabban haladást biztosít az autóknak és motoroknak, illetve az átszállás is egyszerűbb lesz. A fejlesztést a forgalom felmérése, és a közlekedési lámpák megfelelő áthangolása után lehetett bevezetni.

A Budavári Siklón már nem lehet mindenki gyerek, de a jegyek olcsóbbak lettek

Aki a Budavári Siklóról szeretné megcsodálni a budapesti panorámát, az figyeljen oda, hogy az idén 150. évfordulóját ünneplő járművön, már nem érvényes a „gyermekjegy mindenkinek" akció. A gyermekjegyes utazás augusztus 25-én szűnt meg, de a korábbi árszabásnál kedvezőbb jegyeket hagyott hátra.

A Budavári Siklóra egy menetjegy 1000 forintba kerül, egy retúrjegy pedig 1500 forintba. A gyerekek 500 forintért utazhatnak, oda-vissza pedig 800 forintért tehetik meg a távot a Clark Ádám tér és a Budai Vár között.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek