Elkészült a többfunkciós szabadidőpark a Tabánban

Augusztus 25-én átadták a Tabánban épült, új sport- és szabadidőparkot, amelynek terveiről más budapesti parkokéval együtt korábban mi is hírt adtunk. A fejlesztés három területet ölel fel, az alsó részt a már korábban is meglévő, aszfaltburkolatos sportpályával, felül, a Naphegy utca alatt található, meglévő két játszóteret, valamint a parkon belül északabbra a régi fitnesz pálya területét.

Forrás: Bíró András/andras-biro.com/facebook.com/fokertbp

A parkban a korábban alacsony biodiverzitású növényfelületeket 2500 darab évelővel és 2400 darab cserjével ültették be, és az évelő ágyásokba 770 darab különböző fajtájú hagymás növény is került, melyek tavasszal mutatkoznak meg színes pompájukban. Körülbelül 7500 m²-en gyepet telepítettek a területre.

Az aszfaltburkolatra gumiburkolat került, a meglévő eszközöket pedig grundkapu-szettek váltották fel, így a pályán egyszerre lehet kosárlabdázni és focizni. A pálya kifutó részén kapott helyet egy öltözőszekrényes pad, amely okos-eszközként is működik. A multifunkciós sportpálya mellett egy stabilizált-szórt burkolattal ellátott biciklis pihenő- és szervizpont létesült. Ezen a részen okos oszlop látja el wifi-jellel a park nyugati felét, emellett egy kijelzőn az UV sugárzás aktuális erőssége is látható.

Az újratervezett játszótér formavilágát a meglévő terepadottságokra épülő, sziklás tematika uralja, emellett a rézsűk is játékterekké alakultak, csúszdákkal, tereplépcsőkkel, kapaszkodókkal ellátva. A vízszintes játéktérre hinták kerültek, az aszfaltút mentén sziklaszerű dombok épültek, ahol hangszerek is helyet kaptak.

Forrás: Bíró András/andras-biro.com/facebook.com/fokertbp

A legkisebb korosztály igényeire szabták a legfelső játszóteret, ahol a kisebb szintkülönbséget áthidaló terepcsúszdák kaptak helyett, emellett játékvárat, rugós eszközöket és homokozót is hoztak ide. 

A fitneszteret ütéscsillapító gumiburkolattal borították, a meglévő eszközök helyét korszerű, saját súlyos eszközrendszer vette át, és egy trambulint is felállítottak - derül ki a Főkert oldaláról.

Forrás: Bíró András/andras-biro.com/facebook.com/fokertbp

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek