Kertvárosi villákkal és faóriásokkal is ismerkedhet ezeken az új sétákon

  Idén a régeik mellett új programok is várják a Kertvárosi Időutazó sétáinak résztvevőit. Hétvégeken a 16. kerületbe, a múzeumi szerdákon pedig a főváros kevéssé ismert helyeinek felfedezésére, művészek műtermeibe és rejtett kiállításokra invitálják az érdeklődőket, mint a szervezők sajtóközleményéből kiderül.

  A Mátyásföldi Lakás-, és Háztulajdonosok Egyesületének (Corvin Domini) nagydíjas épülete - illusztrációForrás: Globetrotter19/commons.wikimedia.org

  Több mint 20 féle különleges séta, buszos és bringás városnézés zajlik, melyeken Benedek Ágnes helytörténész és szakértő kalauzol a múltba.

  Szeptember 9-én, szerdán 10 órától újabb mátyásföldi villák kerülnek a fókuszba, méghozzá a Táncsics és Huszár utca környékéről. A séta látványosan felújított villák között zajlik, ahol megiserhetik a bálozási szokásokat, valamint Törley Mária szobrászművész elvarázsolt kertjét és műtermét.

  13-án, vasárnap 10 órakor biciklivel indulhatnak kertvárosi kerékpáros kincskeresésre. A családbarát rendezvényen térképpel a kézben kisebb vagy nagyobb, 1-3 órás kört tehetnek meg a résztvevők önállóan a 16. kerületben, a megadott látványosságoknál könnyű feladatok várják őket, kis ajándékokért. Indulás-érkezés 2 standnál: az Erzsébet-ligetben vagy a Havashalom parkban, a részvétel ingyenes.

  16-án, szerdán a Népliget melletti gyönyörű szecessziós épületet járhatják be, és kipróbálhatnak 100-200 évvel ezelőtt taneszközöket is. A sétán rácsodálkozhatnak a Tisztviselőtelep látványos villáira és az esztergomi bazilika másaként megdöbbentő látványt nyújtó templomra. Az is kiderül, mi köze mindennek Szenes Ivánhoz. 

  27-én, vasárnap 10 órától Mátyásföld faóriásait és ikonikus fáit ismerhetik meg 150 év fatelepítési divatjaival egyetemben, Kovács Tibor biológus vezetésével. Bővebb információk az esemény Facebook-oldalán találhatók.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!