Ezen a térképen Budapest legizgalmasabb kortárs építészeti megoldásait láthatja

Elindult a Budapest Legenda nevű weboldal, ahol a budapesti kortárs építészet kiemelkedő alkotásai láthatók térképes, kereshető formában - adja hírül az octogon.hu.

Forrás: ian kelsall/pixabay.com

Az épületet fotó és rövid leírás mutatja be. Az adatbázisban olyan épületek szerepelhetnek, amelyek széleskörű szakmai elismertséget kaptak, és valamilyen szempontból követendő példának számítanak. Cél, hogy az így összeálló gyűjtemény könnyen áttekinthető és inspiráló keresztmetszetet adjon a főváros kortárs és közelmúltbéli, meghatározó építészeti alkotásairól.

A gyűjtemény alapját az elmúlt közel húsz év Budapest Építészeti Nívódíjának elismerésében részesült épületek adják, amelyek folyamatosan kiegészülnek a következő évek díjnyertes alkotásaival. Az egyes kerületek és más szakmai szervezetek szintén jelölhetnek saját látókörükben megvalósult, példaértékűnek tartott alkotásokat, a jelöltek a Budapesti Építész Kamara szakmai szempontú bírálata alapján kerülhetnek be a térképes adatbázisba.

Az új weboldal nemcsak az építészeknek, hanem az építészet iránt érdeklődő laikusoknak is hasznos információkkal szolgál, a társművészetek képviselői, a várostörténet hivatásos és civil kutatói, az építtetők, befektetők, idegenforgalmi szakembereknek is profitálhatnak belőle.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek