Koreai királyoktól a legfurább sztorikig repíti a nézőket a Koreai Filmfesztivál

Évről évre állandó látogatói vagyunk a Koreai Kulturális Központ által szervezett Koreai Filmfesztiválnak, függetlenül attól, éppen melyik moziban kap helyet. Idén a Corvin Moziban nézhetjük meg a filmeket, méghozzá hat napon keresztül, 2020. szeptember 4. és 10. között.

Forrás: Koreai Kulturális Központ / Facebook.com

A 4+1 szekcióban összesen 22 filmet vetítenek le a szervezők. A FRISS szekcióba a legújabb koreai filmek kerültek a kosztümös alkotásoktól a thrilleren át a dokumentumfilmekig. Az ARCOK szekció Moon So-ri színésznő és rendező munkásságával foglalkozik. A FÓKUSZ egy speciális témára összpontosít, és idén 4 olyan alkotást fog össze, ami az önismeret és az elnyomott vágyak kapcsolatát boncolgatja. Ebben a szekcióban nézhetjük meg a nagy sikerű koreai könyv, a Született 1982-ben filmváltozatát is – olvasható a fesztivál honlapján és Facebook oldalán.

Az EXTRA a filmtörténeti érdekességek, a független- és művészfilmek blokkja, melynek válogatását Jung Han-seok, a Busani Nemzetközi Filmfesztivál Koreai Szekcióért felelős programszerkesztője állította össze a fesztivál számára. A +BÓNUSZ szekció az idei év különlegessége, melyben egyetlen alkotás, Jang Joon-hwan1987: Amikor eljön a nap című filmje szerepel.

A filmeket koreai nyelven, magyar és angol felirattal vetítik. A jegyár egységesen 900 forint, és online lehet őket megvásárolni a Corvin mozi oldalán keresztül.

A járvány miatt természetesen ezen a fesztiválon is be kell tartani néhány szabályt annak érdekében, hogy mindenki biztonságosan hódolhasson a mozizás örömének. A szervezők ezért kérik a látogatókat, hogy a vetítések és a pódiumbeszélgetés alatt mindenképpen viseljenek maszkot, figyeljenek arra, hogy a mozitermekben minden második szék foglalható, illetve a pódiumbeszélgetés helyszínén csak a másfél méter távolságban elrendezett székek szabadok. Továbbá kérik a nézőket arra is, hogy vegyék igénybe a moziban kihelyezett kézfertőtlenítőket.

A filmfesztivál az alkotásokon túl azonban idén a véradás fontosságát is igyekszik népszerűsíteni a kialakult járványügyi helyzetben, ezért szeptember 3-án a Magyar Vöröskereszt székházában minden önkéntes véradó filmfesztiválos vászontáskát kapnak ajándékba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek