Ez a park garantálja, hogy nem találkoznak benne az emberek

Az élet valószínűleg még egy darabig nem térni vissza a korábban megszokotthoz a korlátozó intézkedések feloldása után, erre pedig egyre több dizájner igyekszik olyan tervekkel válaszolni, melyek az új helyzethez történő alkalmazkodást segítik.

Forrás: joakant/pixabay.com

Tudjuk, milyen fontos a megfelelő távolság betartása, de a friss levegő és a testmozgás is legalább ilyen fontos általános jólétünk szempontjából. A tájépítészek ennek jegyében olyan kreatív tereket álmodnak meg, amelyeket biztonságosan használhatunk a jövőben.

Az osztrák Studio Precht „Parc de la Distance" - „A távolság parkja" néven tervezett hatalmas cserjékből álló, kör alakú labirintust, mely emberi ujjlenyomathoz hasonlít. A látogatókat a sávok elrendezése vezeti, minden sáv bejáratánál és kijáratánál kapu jelzi, hogy az út foglalt-e vagy szabad. A sávok egymástól 240 centire helezkednek el és 90 centi szélesek. Az utat vöröses gránitkavics borítja, így lehet hallani a lépéseket - derül ki a Travel and Leisure cikkéből.

Mint a tervezők elmondták, minden ösvény körülbelül 600 méter hosszú, a sövény magassága azonban változó, így a látogatók hol teljesen eltűnnek köztük, hol kibukkannak belőlük - de mindig úgy, hogy a szükséges fizikai távolság meglegyen.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek