Új játékokat kaptak a lakók a Fővárosi Állatkert 154. születésnapján

Bár nem kerek az évforduló, az Állatkert honlapján azt ígérik, hogy a szülinapon látnivalókból nem lesz hiány. Ebből az alkalomból egyébként az állatok új játékokat kaptak, az intézmény beszámolója szerint ezúttal a vörös vadbivalyoknak, a zebráknak, a cebui disznóknak, és még néhány állatnak kedveskedtek új játékokkal, de persze Zulu, a gondozóik által cumisüveggel felnevelt ifjú szurikáta sem maradt ki a játékosztásból.

"Állataink ugyanis nagyon szeretnek játszani, így munkatársaink sokat törik a fejüket azon, hogy milyen játékokat eszeljenek ki számukra. A játékok egy részét mi magunk készítjük, de az sem ritka, hogy kifejezetten ezzel foglalkozó cégektől szerzünk be speciális, állatkerti állatoknak szánt játékszereket" – fogalmaznak weboldalukon.

Idén is rengeteg kisállat érkezett és született a fővárosi állatkertben, a nagy bébi bummról nemrég egy videót is készítettek. A napokban jött világra például egy szumátrai orángutánkölyök, és a héten már az egyhónapos sörényes hangyász kölyök is megkapta végre becsületes nevét, amelyet a Facebookozók közössége szavazott meg neki. Így aztán, a hétvégi szülinapi bulin már Gubával is lehet találkozni a hangyászok kifutójában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek