Az érintésekre fókuszál ez az újonnan nyíló fotókiállítás

Augusztus 25-én 18 órakor kezdődik Szántói Lilla fotóművész A látvány érintése című kiállításának megnyitója a Capa Központ – Project Roomban. A kiállítás, mely október 11-ig ingyenesen nézhető meg, három, különböző gondolati háttérrel és technikával készült fotósorozatra épül, melyek mindegyike taktilis érzékelésen alapuló jelenségeket ragad meg.

Forrás: capacenter.hu

Az Érintés (Touch) című sorozat a telefonok képernyőjén végzett mozdulatainkat, gesztusainkat vizsgálja. Ezek az érintések olyanok, mintha ujjunkkal absztrakt, csak pillanatokra megmaradó, majd eltűnő képeket festenénk. 

A Szél (Wind) című sorozat és fotókönyv egy utazáson készített képekből áll, melyek a természet tanulmányozására és megértésére fókuszálnak. A fényképek egy könyv lapjain jelennek meg, mely rizográf nyomtatási technikával, vagyis egy sokszorosító grafikai eljárással készült. 

A legújabb, Kulcsszó: könyv (Keyword: book) című munka ihlető képe a személyes családi archívum, mely a Fortepan online fotógyűjtemény fényképeivel egészül ki. A sorozatból, a gyűjtemény képei közül kulcsszavazott kereséssel választott képek részletei a könyvek különböző érintési módjait vizsgálják. 

Szántói Lilla fényképei és fotókönyvei érzékeny, finom rezdüléseket, észrevételeket mutatnak meg, melyek által nemcsak az érintéssel járó különböző formákat és mozzanatokat figyelhetjük meg, de ráismerhetünk azok fontosságára és szükségességére: az érzékelések érzésére - írja Gellér Judit kurátor a kiállítás beharangozójában.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek