Így ünnepelhetnek együtt a 60 éves Pécsi Állatkerttel

Hat évtizeddel ezelőtt a pécsi emberek szándékából és erejéből megszületett a Pécsi Állatkert. A 60 év alatt sok örömben, nehézségben és sikerben volt része az állatkertnek, ahol generációk ismerhették meg a természet gazdagságát. A neves évfordulót két napon keresztül, állati programsorozattal ünneplik meg, ahová mindenkit szeretettel várnak.

Mindenki izgatottan készül a kétnapos bulira, ahogy a gyűrűsfarkú makik isForrás: Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium hivatalos/Facebook

Az esemény 2020. augusztus 20-án és 21-én 9 órától indul. Az ünnepélyes megnyitóra és Sinkó András Őzek (1960) című zöld mázas pirogránit szoborkompozíciójának újbóli átadására augusztus 20-án 10.00 órakor kerül sor. 

A színes programok között egy válogatást láthatnak a 60 év emlékeiből, és több alkalommal szakvezetéses túrán is részt vehetnek. 

Érdekes előadások is lesznek, mint például a Bogarasok – Ismerd meg az ízeltlábúak varázslatos világát! Lesz mikrozöldségek bemutatója és kóstolója, lovagoltatás, ökocsiga játszóház, Mancs-Rancs állatsimogató, madarászbemutató (augusztus 20-án), Rendkívüli Rajzóra Vámos Robival (augusztus 21-én), a PTE Természettudományi Kar játékos foglalkozásai, kézműves, kreatív foglalkozások, egész nap vad találkozások, nyilvános etetések. További információkat az esemény Facebook oldalán olvashatnak. 

Ha valamilyen okból kifolyólag lemaradnának erről az eseményről, egy héttel később augusztus 28. pénteken és 29. szombaton 17:00-23:00 óráig izgalmas estéket töltehetnek el itt az Állatkertek Éjszakáján.

Forrás: Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium hivatalos/ Facebook

Felfedezhetik a Pécsi Állatkert lakóinak sötétben zajló életét, és állati programokkal várják idén is, ezen a két éjen át. További információkat az esemény Facebook oldalán olvashatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek