Vezetett túrákra hív az árpádföldi csokoládé palota

  Bár a Csokoládé Múzeum épülete nem csokoládéból, hanem hagyományos anyagokból épült, és a kerítés is kovácsoltvas, senkit nem ér majd csalódás, hiszen sok-sok csokoládét kóstolhat, ha részt vesz a múzeum programjain.

  A sokak által csokoládé palotának nevezett épületben minden nap vezetett túrán kalauzolják körbe az édesszájú vendégeket, ráadásul minden hétvégén ingyenes családi és gyermekprogramokkal várják a látogatókat a Csokoládé Múzeum gyönyörű kertjében. A csokoládétúrák közül választhatnak is. Ezen a héten több időpontban, a Csokoládé Múzeumi praliné túrán és a Fejedelmi Csokoládé kóstoló túrán is részt vehetnek. 

  Az édesszájúak itt a kedvenc programjukra lelhetnekForrás: Csokoládé Múzeum Budapest/Facebook

  Csokoládé Múzeumi praliné túra

  Látogatást tehetnek a Rákóczi Pincébe, ahol századfordulós butéliák, üvegek sokasága között haladva kóstolhatnak pálinkákat, miközben a kiskorúak csokoládét kapnak. Saját csokoládéjukat is elkészítik a részvevők: süteményből készült tálkába csorgathatnak csokoládét, amit aztán különböző fűszerekkel (színes cukorral, kókusszal, chilivel stb.) díszíthetnek. Amíg a saját csokoládé megszilárdul, addig minden látogató, kezében egy csésze forrócsokoládéval beülhet a Filmmúzeumba, ahol bemutatják a csokoládé történetét.

  A film után szóbeli előadást, kiegészítést hallhatnak a csokoládéról, és választ kaphatnak kérdéseikre. A program végén megnézhetik az első Stühmer Csokoládébolt berendezésének korhű másolatát, és kedvükre vásárolhatnak a Csokoládé Múzeum mintaboltjában Európa legkedveltebb csokoládéiból. Ezen a héten minden nap 9.30 és 14.30-kor kezdődnek a 1,5-2 órás túrák, melynek ára fejenként 3590 forint.

  Ezen a helyen minden a csokoládéról szól - illusztrációForrás: Hans Braxmeler/Pixabay

  A Fejedelmi Csokoládé kóstoló túra

  Itt ugyanazokban az édes élményekben lehet részük a látogatóknak, mint a praliné túrán, de
  a Csokoládé Múzeum mintaboltjában tett látogatás után tovább folytatódik a program. A Fejedelmi Program résztvevőit a Rákóczi Lovagteremben gyertyafényes, terített asztal várja. Itt választhatnak teakülönlegességekből is, és a ház specialitása, egy meleg sütemény is az asztalra kerül. A felnőttek a desszert mellé desszertbort fogyaszthatnak, a gyerekek pedig csokoládét kapnak. Ezen a héten minden nap 17 órától kezdődnek a 2-2,5 órás túrák, melynek ára fejenként 4990 forint. Minderről bővebben a Csokoládé Múzeum weboldalán vagy a Facebook-oldalán olvashatnak. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!