Videó: Nyers, mozgó polipot evett a gasztro blogger

Balu egy ismert magyar gasztro blogger, aki egy hátizsákkal járja be a világot. Jelenleg Dél-Koreát fedezi fel, és lelkesen tudósít a több mint 110 ezer követőjének az ottani gasztrokultúráról. Legutóbb egy mozgó polipot kóstolt meg.

A polipot nyersen is lehet fogyasztani - illusztrációForrás: Shutterstock/Nataliia Maksymenko

Ázsia valódi ízei és ételei az európaiak számára sok esetben bizarrnak, sőt hátborzongatónak tűnnek. Bár Magyarországon is egyre többen nyitnak a keleti konyha felé, a hazai gasztro fesztiválokon a legextrémebb étel, amit megkóstolhatunk, a sült lárva. Nem hiába, mi máshoz vagyunk szokva. Ám vannak olyan bátor és erős gyomrú honfitársaink, mint Balu, akik bevállalják, hogy megmutatják nekünk az extrém ételeket is.

Balu Dél-Kora legnagyobb halpiacán kóstolta meg a nyers, még mindig mozgó polipot. A blogger szerint az állatot humánus módszerrel, egyetlen mozdulattal ölték le, ám a halála után is úgy tekeregnek az idegek miatt a felvágott karjai, mintha élne. Nagyon-nagyon finom, életem legjobb polipja! Szezámolajjal van leöntve. Közben ráragadt a szájpadlásomra, de ennek ez a bája – mondja Balu a 340 ezres megtekintésnél járó videójában.

A kommentelők közül többen rámutattak, hogy ez az étel a garathoz is hozzáragadhat, ami fulladáshoz vezethet. „Ha meg is rágod simán rátapadhat és nagyon is fulladásveszélyes én biztos nem ennem meg." „Na én tuti éhen halnék ha csak ez lenne" – írja egy másik kommentelő.

Többen viszont bátorítják a bloggert és ők is megkóstolnák a fura ételt: „ Simán megenném, úgy imádom a polipot. Egyszer volt szerencsém enni valami eszméletlen jó volt – emlékszik vissza egy másik követő.

@balugasztro Világkörüli utunk következő állomása Dél-Korea! Életem legfinomabb polipját az országban találtam meg. Méghozzá nyersen. Ezt mutatom most meg! Ha érdekel, hogy hogyan utazzuk körbe a világot egy-egy hátizsákkal, akkor kövess be minket a YouTube-on is!❤️ #balugasztro#ázsia#mutimiteszel#balu#derbalu#streetfood#világkörüliutazás#fy#fyp#magyartiktok#utazás#shorts#reels#extremefood#market#korea#delkorea#koreaikajak#utazás#világkörüliút#polip#nyers#octopus♬ eredeti hang - Balu

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek