Morcos polipot és Hopjuliskát is kortyolhat a Szabadság téren

A sörimádó, vidám, vörös jeti ismét bevonul a Szabadság térre és a sörök szerelmeseivel augusztus 31. és szeptember 5. között együtt ünnepli a folyékony kenyeret. A Belvárosi Sörfesztiválon, ahol idén 250 sörkülönlegességet kóstolhatunk, kitelepülnek majd food truckok, és bár a járványügyi szabályozások miatt nem lesz élőzene, a hangulathoz azért igyekeznek muzsikával is hozzájárulni. 

Forrás: Belvárosi Sörfesztivál / Facebook.com

A belépés a korábbi évekhez hasonlóan ingyenes, de a söröket csak fesztiválpoharakban lehet kóstolni, amelyeket három különböző formában is megtalálunk. A Craft Master One és a Craft Master Two két olyan pohár, melyeknek a szűkülő szája összegyűjti a maláta és a komló jellegzetes illatait, a felső kiszélesedés pedig szép habkoronát varázsol a sör tetejére. Az alsó törés a hab tartósságát növeli. Ezeket komlóban gazdag, újhullámos sörökhöz, például APA, IPA típusú főzetekhez ajánlják a szervezők. Az áruk a helyszínen 1999 forint.

A Prémium Fesztivál Pohár, vagyis a Craft Master Bowl egy elegáns, tulipán alakú söröspohár, amit profi sörkóstolók terveztek. A pohár széles alsó részében szabadon áramolhat a sör, amely segít abban, hogy a felső, összeszűkülő szájon keresztül minél több aromát koncentráltan érezhessen a fogyasztó. A pohár ára 2999 forint.

Ezekben a poharakban 250 féle sörkülönlegességet kóstolhatnak a látogatók.

A kiállítók listája pedig nap alatt betelt a fesztivál meghirdetése után. A tematikát tekintve, a kiállítók között idén is megtalálhatók lesznek a legnagyobb sörgyárak, mint a Dreher és a Carlsberg, kiemelkedő importőrök, továbbá a magyar kézműves sörfőzdék legjava. Idén jó pár gerilla sörfőzde is bemutatkozik, illetve kitelepül több belvárosi kraft sör pub is – olvasható a sajtóközleményben és az esemény Facebook-oldalán.

Street food fronton a ZabáljCsak, a Némó, a CheChe és a Pizz'Burger truck-jaival is találkozhatunk majd, illetve a borkedvelők örömére a DiVino is kint lesz a feszten. A rendezvény szabadtéri, így védettségi igazolvány és belépési korlátozás nélkül, szabadon látogatható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek