Ingyenes fesztivállal ünnepli Bécs a gasztronómiáját és kultúráját

Először rendezik meg Bécsben május 24. és 26. között a Wienliebe Fesztivált. Az ingyenes Rathausplatzon tartandó programsorozat középpontjában az ausztriai gasztronómia, kultúra és kézművesség áll – tudtuk meg a szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményből.

A Rathausplatz ad otthont az ingyenes bécsi fesztiválnakForrás: Shutterstock/ Alex Ship/Shutterstock

A Wienliebe egy bécsi szervezésű fesztivál, ami akár egy, a városnak címzett szerelmi vallomásnak is tekinthető: az élvezetet, a társasági életet és a város adta otthont jelképezi. A rendezvény három központi elemre épül, a bécsi kultúrára, a bécsi konyhára és a kézművességre.

Gasztronómiai szempontból a hagyományos bécsi konyha, a jellegzetes kávéházak, borozók – az úgynevezett Heurigerek – állnak a fesztivál középpontjában. A látogatók jóllakottságáról a bécsi gasztronómia hat központi alakja gondoskodik majd, köztük a Tafelspitzéről híres Plachutta vendéglő vagy a Schweizerhaus a Práterből. A látogatók természetesen kóstolhatnak majd császármorzsát és Sacher tortát is.

A változatos kulturális programok pedig a bécsi zenei élet számos, neves képviselőjére és művészére helyezik a hangsúlyt. Szerveznek például olyan előadásokat, amelyek bemutatják Bécs gazdag zenei történelmét: Haydn, Mozart és Beethoven munkásságától egészen a modern idők művészetéig.
A Bécsi Kereskedelmi Kamarával együttműködve több bécsi vállalkozás is bemutatja majd a kézműves termékeit – kerámiákat, ékszereket, helyi tervezők portékáit –, amelyeket meg lehet majd vásárolni.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek