Homokos partra vágysz? Bécsben most nyílik egy!

Az osztrák főváros legújabb szabadstrandja, az Arena Beach több mint ezer négyzetméteren, homokos parttal várja a csobbanni vágyókat a Neue Donaunál. A sekély partszakasz és az árnyas fák miatt az új szabadidős helyszín leginkább a családok számára alkalmas.

Bécs legújabb szabadstrandját, az Arena Beachet május közepétől vehetik birtokba a fürdőzőkFotó: © Stadt Wien / Christian Fürthner

A Duna-sziget és a Neue Donau több mint hatvan kilométeres, szabadon hozzáférhető partszakaszával igazi Eldorádó a fürdőzésre vágyó bécsieknek. A területen több nemrég felújított, illetve újonnan kialakított szabadstrand is várja a pihenésre, hűsölésre vágyó városlakókat - írja a Kisalföld.hu.

Május közepétől az Arena Beach gazdagítja a sort. A Neue Donau bal partján, a Kaisermühlenbrückétől sodrásirányban található öblöt négyezer köbméternyi homokkal szórják fel úgy, hogy egy sekély partszakasz jöjjön létre. Az itt található gát támfaláról nyolc füves terasz vezet le a vízhez, amelyek kiváló pihenő- és napozóhelyekként szolgálnak. Az árnyékról további harminc frissen ültetett fa gondoskodik majd.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek