Már lehet nevezni a Magyarország étele 2024 versenyre

Az idei évben, a 2023-as megmérettetést a Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata nyerte, Kiskunsági préselt malacarc elnevezésű ételével. A legújabb, 2024-es melegkonyhai szakácsversenyre december 15-ig lehet jelentkezni, a recepteket pedig december 29-ig kell beküldeni.

Forrás: Carlos Lindner / Unsplash

Ez a verseny immár a hetedik lesz a sorban, és a szervezők szerte a Kárpát-medencéből várják rá a jelentkezőket. Az idei megmérettetést a "Csak tiszta forrásból" mottóval rendezik meg. A verseny célja a magyar hagyományokon alapulva az ételek megújítása. Rétvári Bence azt mondta: reményei szerint a versenyen résztvevő ételek közül minél több kerül majd be a hazai éttermek kínálatába.

A döntőt április 27-én Szolnokon tartják a III. Magyar gasztronómia napja című rendezvény részeként. Decemberben elindul a nevezés a Szakma ifjú mestere és a Magyarország díszasztala címre is. A felszolgálóknak menükártyát kell majd készíteniük, és létre kell hozniuk hozzá egy díszterítést is. 

Amint az MTI összefoglalójában írták, az idei verseny Bartók Béla zeneszerző emlékét idézi majd meg, így érthető, hogy az esemény idei mottója, a "Csak tiszta forrásból" is a magyar zeneszerzőtől származik.

Ajándékok és versenytányérok a Magyarország étele 2024 verseny sajtótájékoztatójánForrás: MTI/Balogh Zoltán

Az idei kötelező alapanyagok között lesz a laskagomba, a laktózmentes tej, valamint minden olyan termék, ami a magyar vagy a helyi értéktárakban fellelhető. Az idei versenyhez igazodik az Alföld Porcelángyár által készített tányérok mintázata, amely a gasztronómia és a zene kapcsolatára hívja fel a figyelmet. A tányéron megjelenik a Szózat első két sora is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek