Íme a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny idei magyar csapata!

Kelemen Roland séf mellett Fodor Noel commis, Szabó László coach és Dalnoki Bence csapatvezető képviseli Magyarországot a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny európai döntőjében március 19-20-án a norvégiai Trondheimben.

Fodor Noel commis, Szabó László coach, Kelemen Roland séf és Dalnoki Bence csapatvezető (b-j) a magyar Bocuse d'Or csapat bemutatkozó sajtótájékoztatóján a fővárosi Hungexpón, március 6-ánForrás: MTI/Lakatos Péter

Dalnoki Bence a magyar csapat szerdai budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, hogy 2016-ban kezdődött a magyar sikerszéria a Bocuse d'Oron. Ekkor nyerte meg Széll Tamás a kontinensdöntőt, tavaly pedig éppen Dalnoki Bencének sikerült először felállnia a világdöntő dobogójára.
A legsikeresebb nemzetekhez képest persze Magyarország még gyermekcipőben jár, de mindent megteszünk, hogy az élmezőnyt megszorongassuk - jegyezte meg. Elmondása szerint a magyar csapat felkészülése immár az utolsó fázisba ért. 

Forrás: MTI/Lakatos Péter

Kelemen Roland a kontinensdöntő idei témáiról szólva elmondta, hogy a tálat két fő összetevőből, a lofoteni skreiből, azaz egy Norvégiában honos tőkehalból, valamint a fröyai fésűkagylóból kell megalkotni.

Ehhez két zöldségköretet kell majd készíteni, valamint egy harmadikat, amelyben a tőkehalnak is szerepelnie kell.

Forrás: MTI/Lakatos Péter

A hústányér témája a Röros régióból származó rénszarvas-fartő, mellé az állat nyelvét és a lábszárát is fel kell használni, "csavarként" pedig egy helyi alkoholos italt, az akvavitet is.

Kelemen Roland elmondta, a skrei olyan tőkehal, amelynek feszesebb, izmosabb, kevésbé zsíros a húsa, így próbálnak vele finoman dolgozni, a természetességét megőrizni.
A rénszarvas-fartő annyiban különleges alapanyag, hogy - mivel az állat egész évben a szabadban legel, zuzmón, gyógynövényeken és hangán él - a magyar szarvasoknál kevésbé inas, ezért kellemesebb vele dolgozni - közölte.

Forrás: MTI/Lakatos Péter

Dalnoki Bence elmondta azt is, hogy a csapat felkészítésében részt vesz két igazi "Bocuse d'Or-veterán", Széll Tamás, valamint Vomberg Frigyes is, hogy mindazt a tudást, amelyre az elmúlt években szert tettek, megosszák a mostani magyar csapattal is. Ugyancsak szerepet vállal a magyar csapat felkészítésében Christian Andre Pettersen, aki kétszer, 2019-ben és 2021-ben is bronzérmet vihetett haza a Bocuse d'Or lyoni döntőjéről. A norvég séf elsősorban az alapanyagokkal kapcsolatos tudását és versenytapasztalatát igyekszik átadni a csapatnak.

Dalnoki Bence nagyon erős mezőnyt vár az idei kontinensdöntőben, sok induló ugyanis commis-ként már korábban is részt vett a Bocuse d'Oron, így komoly versenytapasztalattal érkeznek, a francia csapatot pedig Régis Marcon sztárséf fia vezeti, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek