Bárki belenyalhat a Balaton fagyijába

Hogy mi a közös a kerékpározásban és a fagylaltban? Február 22-én kiderül, amikor az Utazás 2024 kiállítás BalatonBike365 standján bárki megkóstolhatja a Balaton Fagyiját. Az ínycsiklandó finomságot a 2023-as Balaton Fagyija választás győztese, Varga Tamás, az Amaretto Fagyizó cukrásza kínálja.

A díjnyertes Balatoni tövises mangó sorbet - ezt lehet kóstolni az Utazás 2024 kiállításonForrás: Sonline/Somogy TV

Tudjátok, hány olyan cukrászda van a Balatonon, amelynek kínálatáért érdemes nyeregbe pattanni és akár húsz kilométert is tekerni? A kérdéseket Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke és Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke válaszolja majd meg az érdeklődőknek – írja a nyitottbalaton.hu.

A legjobb fagylaltozók idén is finom gombócokkal fogják megörvendeztetni a Balatonhoz látogatókat - illusztrációForrás: Facebook/Bagaméri Fagylaltozó

A hangulat megteremtéséhez a kiállításon pedig egy „Bagaméri fagylaltos kerékpárból" mérik majd a gombócokat február 22-én dél és 14 óra között. A vendégek azt is megtudhatják, milyen kutatások bizonyították be, hogy a fagylalt turisztikai vonzerő lehet, sőt, választ kapnak arra a kérdésre is, mennyit hajlandók a turisták elkerékpározni egy-egy finomságért. 

Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje 2024. február 22-25. között a Budapest Boat Show-val, a Karaván Szalonnal és az E-bike Test&Show-val egy időben várja egy programokkal teli hétvégére a szakembereket és az utazókat a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. További információkat a kiállításról ide kattintva kaphattok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek