A gyerekek a fagyi igazi szakértői: Ifjú fagylaltkritikusokat keresnek a Balatonra

Köztudott, hogy a gyerekek ízvilága gyakran különbözik a felnőttekétől. Ezért döntött úgy a Balatoni Turizmus Szövetség, hogy ezúttal nem felnőtt szaktekintélyeket, hanem az ifjúságot kéri fel, értékelje a nyári finomságot.

Jó ötlet - valóban a gyerekek a legjobb kritikusok, ha például fagyiról van szó - illusztrációForrás: Travelo/Cserháti Szilvia

Egyre több a kulináris rendezvény a Balatonon, amelyekkel párhuzamosan növekszik a versenyek, ranglisták száma. Idén a turisztikai és gasztronómiai szakemberek együtt keresték például a Balaton legjobb fagyiját, a környék legfinomabb lángosát és a legízletesebb strandételét is. A zsűriben mindig komoly szaktekintélyek ültek, ugyanakkor eddig egyetlen versenyen sem kérdezték meg, hogy melyik finomság ízlik a gyerekeknek a legjobban.

A Balatoni Turizmus Szövetség most felhívást intézett a szülők és a gyerekek felé, hogy mondják el véleményüket arról, hogy nekik melyik fagylalt ízlik a legjobban. Arra kérik a turistákat, hogy készítsenek fotót vagy videót arról, hogy mikor és hol ettek fagyit. A kínálatról mondják el véleményüket a közösségi médiában és üzeneteiket juttassák el a turisztikai szervezetnek is.

Az első videót két általános iskolás kislány, Anna és Adél küldte el a turisztikai szakembereknek. Ők egyébként is azzal szeretnének foglalkozni a nyáron, hogy fagylaltkritikákat közölnek saját videós csatornájukon.

Ők voltak az elsők, akik ellátogattak a Balaton Fagyija 2023 – győzteséhez is. A lányok szerint nem csak a zsűri által kiválasztott fagylalt miatt érdemes Balatonalmádiba utazni, sok más különlegesség is található itt a pultban.

A fagyis videókat nem csak nyáron várják, a Nyitott Balaton akció keretében ősszel is arra buzdítják majd a családokat, hogy induljanak el egy-egy napos kirándulásra a Balaton felé és térjenek be egy videós fagylaltozásra azokra a helyekre, amelyek szeptemberben és októberben is nyitva vannak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek