Sütőtökös mandula és mentás uborka: Megválasztották az év fagylaltjait

A Magyar Cukrász Ipartestület 2023-ban is megrendezte az idén 25 éves, nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt, ahol a versenyzők a nézők előtt készítették el különleges ízű remekműveiket – írja a Turizmus.com 

Az Év Fagylaltját cukrászmesterekből álló zsűri értékelteForrás: Facebook/Magyar Cukrász Ipartestület

A vetélkedőn idén öt kategóriában összesen 81 fagylalt nevezett. Kötelező íz idén sem volt, így semmi nem szabott határt a pályázók kreativitásának. A hagyományos és mentes kategóriák mellett idén a Csokoládé Világnapja alkalmából külön csokoládé kategóriát is hirdetett az Ipartestület. A fagylaltokat kiváló cukrászmesterekből álló Szakmai zsűri, Közönség zsűri és a Szakmai Szervezetek zsűrije is értékelte.

A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.

A rendkívül erős mezőnyben az alábbi eredmények születtek:

„A" kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

Az Év Fagylaltja 2023-banForrás: Facebook/ Magyar Cukrász Ipartestület/Nagy Mihaly

Aranyérmes és egyben az Év Fagylaltja vándorkupa győztese: Sütőtökös mandula, dió variációkkal – Somodi János – Florida Fagyizó, Balatonmáriafürdő
Ezüstérem: Kávés csokoládé mogyoró – Wilheim Dávid – Da Crema Fagyizó, Nagykanizsa
Bronzérem: Bana-nut – Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök

„M"- Mentes kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye (Hozzáadott cukor, glutén, laktóz és tejfehérje mentes fagylalt kategória)

Aranyérem: Mandulakert – Kovács Roland – Krém Cukrászda, Székesfehérvár
Ezüstérem: Fekete noha - Wilheim Dávid – Da Crema Fagyizó, Nagykanizsa
Bronzérem: Szilvafácska - Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök

„Csokoládé" kategória: a cukrászdák, fagylaltozók, illetve alapanyaggyártók, forgalmazók is indulhattak

A Csokoládé kategória győzteseForrás: Facebook/Magyar Cukrász Ipartestület/ Nagy Mihaly

Aranyérem: Sós karamellás körte – Végh József - Krém Cukrászda, Székesfehérvár
Ezüstérem: Fekete bárány – Tóth Erika – Black Sheep Kávézó és Konyha, Debrecen
Bronzérem: Flamand Csokoládé – Ipacs Balázs – FrieslandCampina Hungária Zrt, Budapest

„C" kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye

Aranyérem: Gundelek kedvence – Takács Norbert – m-Gel Hungary Kft., Budapest
Ezüstérem: Joghurtos mangó lassi lime-mal és kardamommal – Rétfalvi Attila – MasterMartini Hungary Kft., Budapest
Bronzérem: Kolumbiai kávé piemontei tejmogyoróval - Rétfalvi Attila – Master Martini Hungary Kft., Budapest

„C/M-Mentes" kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye

Aranyérem: Pomázi V.I.P. Ananászeper - Takács Norbert – m-Gel Hungary Kft., Budapest
Ezüstérem: Mentes mango citromfűvel – Cseri Róbert – KEN Carpathia Kft., Budapest
Bronzérem: Gyümölcsleves zabkásagombóccal – Andok Tamás – Nectar Kft., Budaörs

Közönségdíj:

Mentás uborka – Pálfi Attila – Vitorlás Fagyizó, Balatonmáriafürdő

Szakmai szervezetek különdíja:

Rákóczi túrós rozmaringos sült barackkal – Konczné Koncz Andrea – Sissi Kézműves Fagylaltozó, Gödöllő

Komárom város különdíja:

Mangó sorbet céklahabos meringa variegátóval – Benkő Péter – IREKS-STAMAG Kft., Komárom

Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Különdíja:

Yuzu-lime-kefír – Martin Braun Kft. Budapest

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek