Budapest szegényebb lett egy csúcsétteremmel

Múlt hét végén jelenlegi formájában bezárta kapuit a Vörösmarty téri Onyx Műhely. A tulajdonosok az étterem közösségi oldalán harangozták be az utolsó vacsorát, amelyre minden hely elkelt - írta meg a metropol.hu

Forrás: Facebook/Onyx

Az alapító Niszkács család azzal a céllal nyitotta meg az Onyx éttermet 2007-ben, hogy a magyar gasztronómiát felrajzolja a nemzetközi fine dining vendéglátás térképére. Ez sikerült is:

2011-ben ez az étterem lett az első, amely egy magyar séffel, Széll Tamással szerzett Michelin-csillagot, majd 2018-ban Mészáros Ádámmal az élén kapott két újabbat, ezzel egy időre ők lettek az egyetlen két Michelin-csillagos étterem hazánkban.

A pandémia az Onyxot sem kímélte, és 2020-ban megnyomták a reset gombot. Bezártak, de nem akárhogy: egy szürreális eseményen kalapáccsal verték szét az éttermet, hogy teljesen tiszta lappal induljanak. 

13 év után teljes átalakították az éttermet, és a három éve indult és mostanáig tartott időszakot Metamorfózisnak nevezték el, amely Michelin csillagot már nem termett, de egy Michelin ajánlást és egy Zöld csillagot hozott, amelyet a híres étteremkalauz a legfenntarthatóbb éttermeknek oszt ki.

Most ismét bezártak hát, de ezúttal is várható folytatás, hiszen ahogy fogalmaznak Facebook oldalukon: "Minden vég valami újnak a kezdete..."

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek