Büszkeség: Magyar séf is bekerült a világ 100 legjobbja közé!

"Ennél jobb hírünk idén már nem lesz: Szilárd a világ 100 legjobb séfje közé került a The Best Chef listáján. Hatalmas elismerése ez a csapat több éves munkájának, nagyon boldogok és büszkék vagyunk. Szilárd egyedüli magyar séfként szerepel a listán..." – olvasható a SALT Budapest közösségi oldalán. Tóth Szilárd a 93. helyen végzett, a Királyi Pál utcában lévő Michelin-csillagos étterem séfje Mexikóban vette át a rangos díjat.

Bár apró különbségek alapján születhetett meg az idei 100-as lista is, a tetejére, azaz az első helyre Dabiz Muñoz, a madridi születésű, de nemzetközileg elismert séf került. Dabiz Muñoz Spanyolországban, a neves Balzac és a Viridiana éttermekben, valamint külföldön szerzett tapasztalatokat, ahol magába szívta azokat a globális hatásokat, amelyek ma már saját stílusában is tükröződnek.

Dabiz Munoz spanyol szakács, ahogy átveszi a világ legjobb séfje díjat a The Best Chef szervezet díjkiosztó ünnepségén a mexikói Méridában.Forrás: MTI/EPA/EFE/Lorenzo Hernández

A The Best Chef szervezet célja, hogy bemutassa a világ gasztronómiai színterének legjavát, az éves díjátadón pedig kiválasztják a legjobbak közül is a legjobbakat, olyan szakmai tehetségeket, akik tapasztalataik, szenvedélyük és elszántságuk tekintetében példamutatóak. Ily módon a The Best Chef inspirálni szeretné a szakácsok fiatalabb generációit.

Első körben egy 180 szakemberből (gasztro újságírók, kritikusok, bloggerek, fotósok stb.) álló csoport választja ki a 100 új jelöltből álló szűkített listát. 2023-ban minden hivatásos választó 5 új jelöltre szavazott. A következő kör a végső Top 100 rangsorolása a 200-as listáról (Top 100 az előző évből, plusz 100 új jelölt) – olvasható a The Best chef oldalán, ahol a Top 100-as lista összes helyezettjét is megnézhetitek. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek