Kígyóhusos pizzát kínál a Pizza Hut

Az amerikai Pizza Hut étteremlánc összeállt egy közel 130 éve működő hongkongi étteremmel, hogy egy hagyományos ételt modernizáljon. Az új kínálat felaprított kígyóhúst, a fekete gombát és a kínai szárított sonkát tartalmaz, melyek az autentikus kígyópörkölt nélkülözhetetlen összetevői, írja a CNN.

Néhány vendéglő Hongkongban és Dél-Kína környékén már régóta kínálja a kígyópörköltet, különösen a hidegebb hónapokban. Sokan úgy vélik, hogy a kígyóhús gyógyhatású, javítja a bőr állapotát és felmelegíti a testet. A kígyókon alapuló gazdag kulináris kultúra Délkelet-Ázsia más részein is elterjedt, például Vietnamban és Thaiföldön, ahol a kígyókat általában fogyasztás céljából tenyésztik.

„Sajttal és kockára vágott csirkehússal párosítva a kígyóhús íze gazdagabb lesz" – nyilatkozta a Pizza Hut Hong Kong hozzátéve, hogy a tápláló hús serkenti a vérkeringést – ez egy általános, a hagyományos kínai orvoslásba vetett hit.

„A pizzával kombinálva áttörést jelent a hagyományos koncepcióhoz képest, hogy mit jelent az egészség megőrzése, miközben kihívást jelent az ember ízlelőbimbóinak" – tette hozzá.

A Ser Wong Fun kígyóétterem Hongkong központjában található, gyökerei pedig egészen 1895-ig nyúlnak vissza – a Pizza Hut velük együttműködve dolgozta ki a legújabb receptet.

A CNN újságírója megkóstolta a pizzát, és úgy találta, hogy a kígyó állaga hasonló a száraz csirkéjéhez. Egy hongkongi lakos, Mabel Sieh igazi ínyenc, aki szereti kipróbálni a különféle pizzákat, ő mégis azt mondta:

Szerintem ijesztő. A kígyók sok kultúrában nem szolgálnak táplálékul, különösen nyugaton."

De a hongkongi születésű Rachel Wong szerint, aki nagy rajongója a kígyólevesnek, mióta először fogyasztott belőle gyerekkorában, izgatott az étlap új tétele miatt. „Az állaga egy kicsit a csirkehúséra emlékeztet, az íze pedig olyan, mint a halé és a tenger gyümölcseié. Szóval szeretem, ha télen magas fehérjetartalmú ételként fogyaszthatom" – mondta.

(Borítókép: Getty Images via AFP/2018 Getty Images/Matt Winkelmeyer - illusztráció)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek