Félelmetesen élethű lett Károly király cukorból készült életnagyságú ehető szobra

Emma Jayne, dél-walesi cukorművész elmondása szerint megtiszteltetés volt számára elkészíteni egy életnagyságú, Károly királyt ábrázoló szobrot, ami többek között 2500 kristályból, 60 kg cukorgyurmából és mályvacukorból áll.

Emma Jayne brit cukrász az utolsó simításokat végzi III. Károly brit király életnagyságú, cukorgyurmával bevont, ehető szobrán egy háromnapos nemzetközi cukrászati kiállításon a birminghami NEC rendezvényközpontbanForrás: MTI/AP/PA/Jacob King

A dél-walesi Aberdare-ből származó 53 éves cukrász másfél hetet töltött az alkotás elkészítésével, és reméli, hogy a király „örülni fog a hasonlóságnak". Bár a király koronázására még májusban került sor, a cukorművész Károly királyt akarta elkészíteni az idei, Birminghamben zajló Cake International versenyre, ahol a művészek mindig különleges tortákat készítenek.

Minden egyes részletet alaposan tanulmányozott, mielőtt belevágott kivételes alkotásábaForrás: MTI/AP/PA/Jacob King

Az uralkodó testét polisztirolból modellezte és 60 kg cukorgyurmával fedte le. A tehetséges cukrász a részletek pontosítása érdekében tanulmányozta a koronát is, illetve több szögből készített fényképeket Károly király arcáról. Hozzátette, hogy már csak arra lenne kíváncsi, hogy a szobor egyforma magas lett-e a királlyal – írja a standard.co.uk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek