Budapest patinás kávéháza 3 napon át születésnapot ünnepel

Édes ünnepek - Gerbeaud titkok címmel, 3 napos ünnepet ül Budapest egyik legpatinásabb kávéháza, az idén 165. éves Gerbeaud. Új kínálattal és édes meglepetésekkel, zenés és kulturális programokkal, titkos mini tárlattal, ünnepi dekorációval és kirakatinstallációval készül az alkalomra október 13-15. között.

 A Gerbeaud ünnepi hétévégje egy különleges előadással indul október 13-án. A program során, amit Molnár Gyöngy Krisztina művészettörténész vezet majd, bepillanthatunk a Gerbeaud család ünnepi titkaiba, hogyan ünnepelt a család, milyen hagyományokat követtek, és melyek voltak azok a pillanatok, amik az ikonikus cukrászda történetét alakították.

Forrás: ©Gerbeaud Café / Facebook.com

Gyöngy 9 éve foglalkozik műemléki épületek fejlesztésével. Doktorjelölt az ELTE BTK Művelődéstörténet Doktori Iskolájában, ahol kutatásának témája a Gerbeaud család- és cég története, amellyel immár 5 éve foglalkozik. Kutatási ideje alatt Svájcba is eljutott, ahol lehetősége volt eddig ismeretlen forrásokat felkutatni, és ma élő leszármazottakkal találkozni - írták az esemény Facebook-oldalán. (A cikk élesítésekor még volt pár hely az eseményre - a szerk.)

Emellett egy ritka mini tárlatot is megtekinthetünk majd az ünnepi napok alatt, ami az Iparművészeti Múzeummal együttműködve jött létre. A Gerbeaud erekély a múzeum raktárából érkeznek a kávéházba a hétvégére. Az előadás jegyvásárláshoz kötött. A részvétel díj 1858 forint személyenkén, amely tartalmazza az előadást és 1 pohár Gerbeaud pezsgőt.

Forrás: ©Gerbeaud Café / Facebook.com

De ha esetleg elfogynának a helyek, akkor se csüggedjünk, mert a hétvége során lesz még helyszíni program bőven. A kávéházba látogatók Emil öröksége tortával és a Gerbeaud, valamint a Sauska közös pezsgőjével ünnepelhetnek. Debütál majd a megújult kínálat és a sütemények mellett könnyed fogások is az asztalra kerülnek. 

Forrás: Gerbeaud Café / Facebook.com

Választhatunk halászlét, hazai sajtokat és felvágottakat kínáló magyar ízelítőtányért, vagy békeidőket idéző madártejet habfelhőcskékkel. A kávéház készül házi krémessel, de lesz Sissi tart és Caffé Lánchíd kávékülönlegességek is. Feltűnik a József Attila emlegette 'kugler' puncs és citrom mignon formájában.

A töltött macskanyelv csokoládéválogatása pedig a 165. születésnap alkalmából új, ünnepi díszcsomagolást ölt.

És ami ráadás, péntektől vasárnapig minden vendég számíthat majd egy kis édes ajándékra a születésnap alkalmából.

Forrás: ©Gerbeaud Café / Facebook.com

A hétvégi program része még "Az egy éjszaka a Gerbeaud-ban" elnevezésű vacsora est is, amit október 14-én este, a kávéház zárórája után rendeznek meg. A körbevezetéssel egybekötött esti programra, három kezdési időpontra lehet jegyet vásárolni: 20:30 (TELTHÁZ) / 21:00 / 21:30. Az ünneplés mind a három csoport számára éjfélig tart. A jegyek korlátozott számban érhetők el.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek