Kint jártunk a mustban fürdő Római parti piacon!

Szüreti mulatság, frissen préselt must, három tagú zenekar, pincepörkölt és zsibvásár várt ránk a Római parti piacon, ami most a szebnél szebb kutyáktól is hemzsegett. Mindenki megtalálta a neki tetsző csecsebecsét, zöldséget, gyümölcsöt, sajtot és süteményt. Most voltunk kint először a Nánási udvarban, de biztos, hogy nem utoljára.

Ahogy a fotók is árulkodnak róla, a Római part termelői piaca, hagyományos és modern egyszerre, üde színfolt a termelői piacok palettáján. Nemcsak a felnőtteknek szól, habár találkoztunk olyan érdekességekkel is, mint a kúra szerűen fogyasztható fokhagyma ital, és bizony finom sör is kapható a helyszínen. 

Csodaszép csokrok és szárazvirágok, amiket maga az eladó termeszt otthonForrás: Gerencsér / Travelo.hu

De emellett a Nánási udvar egy gyerekparadicsom is. Nyugodtan el lehet itt tölteni egy kellemes szombat délelőttöt, és a kicsik sem fognak unatkozni. Ez egy igazi gyerekbarát és kutyabarát piac, jó illatokkal, finom ételekkel. Az itt sétálgató kutyák kedvesek, megkérdezés után mindet meg lehet simogatni.

A standokon pedig Ízletes, termelői zöldségek, háztáji húskészítmények, tanyasi tyúk, kecskesajt különlegességek, csodás, házias rétesek, zöldségkrémek és pástétomok, szalámik és kolbászok várják a vásárlókat.

Kutyusok egész hada lepte el a piacot október második hétvégéjénForrás: Gerencsér / Travelo.hu
Tököt is lehetett simogatniForrás: Gerencsér / Travelo.hu

Sok árus bevezette a csomagolásmentességet, vagyis saját edényeinkbe tehetjük a megvásárolt árukat, és ami még jobb, hogy a legtöbbüknél már lehet kártyával is fizetni. Görög olivabogyóval és finom sajtokkal is így lettem gazdagabb.

Így préselődött a friss must ...Forrás: Gerencsér / Travelo.hu
Ez lett a végeredmény ...Forrás: Gerencsér / Travelo.hu
És így próbálhatták ki a gyerekek is!Forrás: Gerencsér / Travelo.hu

A mustot október 7-én szombaton frissen préselték, és utána került az egy literes kannákba. Jó sokan álltunk sorba, hogy a kosarunkba kerüljön egy üveggel. De ugyan ilyen sor húzódott a lángosos és a pincepörköltes bódé előtt is. Lángos és meleg étel minden szombaton kapható a Római parti piacon, így akár egy ebéddel is egy lehet kötni a piaci és a zsibvásári látogatást.

A piacon belüli lomipiacon minden volt, amit csak el lehet képzelniForrás: Gerencsér / Travelo.hu

 A Rómapi parti piac porgramjait és portékáit minden szombaton 8 órától 13 óráig éritek el a Nánási udvarban, ahol találtok még egy remek sörözőt, különleges csapolt sörökkel és egy kávézó-pékséget, ami egyszerre olasz élelmiszerek boltja is.

Jó hangulatban telt a délelőtt és talpalávaló is szóltForrás: Gerencsér / Travelo.hu

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek