Ismét gőzölgő gulyás illat vár mindenkit a szolnoki Tiszaligetben

A gulyás az Alföld egyik legjellegzetesebb eledele, amit a külföldi látogatóink is igencsak kedvelnek. Annyira összeforrt hazánk nevével, hogy a magyar konyháról világszerte mindenkinek a gulyásleves jut az eszébe. Ez az ízletes, hagyományos étel megérdemli az ünneplést, ezért is tartanak minden szeptember második hétvégéjén Gulyásfesztivált az Alföld szívében, Szolnokon.

Szolnoki GulyásfesztiválForrás: Szolnoki Gulyásfesztivál/Facebook

Szeptember 8-án és 9-én ismét gőzölgő gulyás illat vár mindenkit a szolnoki Tiszaligetben. Az 1999 óta minden évben mergendezésre kerülő gasztro-fesztiválon idén is összejönnek a baráti társaságok, a munkahelyi és más, hagyományőrző gasztronómiai csapatok, hogy elkészítsék a fesztivál legjobb gulyáslevesét.

Ahogy minden évben, úgy idén is lesz főzőverseny, de a gasztronómiai élmény mellett kulturális programok is várják az érdeklődőket. Lesz gyermek és felnőtt táncház, regionális néptánctalálkozó, Szlovákiából pedig érkezik a hagyományos hangszerekkel balkáni hangokat megszólaltató Balkansambel nevű zenekar, de sok magyar együttes is a színpadra lép. A programokról ezen a linken tájékozódhatsz bővebben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek