Hideg tökfőzelék és Pofás pil-pillángos: az év legjobb balatoni strandételei

A fövenyesi Kalóz strandbisztróban mutatták be nemrégiben a Balatoni Kör által kilencedik alkalommal meghirdetett legjobb strandételeket díjazó verseny nyerteseit. Az Év Strandétele idén a Balatoni nyelves Balatonalmádiból, a legjobb bisztró étel a balatonboglári Gianpieros hideg tökfőzeléke, az Év felfedezettje a Pofás pil-pillángos Balatonmárián, vegán különdíjas az alsóörsi zeller ravioli és az év jóárasított étele a vonyarcvashegyi Party harcsali lett – tudtuk meg a Balatoni Kör sajtóközleményéből. 

A díjazott ételekről részletesebben

Az idei Év strandétele a balatonalmádi strandon található Terasz bisztró Balatoni nyelves nevű, spenótos krémsajttal, paradicsommal, bacsalikommal és egy bakonyi füstölt marhanyelvvel készített házi lepénye lett, mellyel a bruschetta műfaját sikerült szerethetően újragondolniuk. 3300 forintért önmagában komplett ebédnek vagy vacsorának is tökéletes választás és egyben bármelyik büfében könnyen elkészíthető.

Balatoni nyelvesForrás: Heim Alexandra

Bisztró kategóriában idén a Balatonbogláron évek óta kultétteremnek számító Gianpiero's
"hideg tökfőzelék feltétlenül" nevű étele nyert, melyet garnélás vagy más, hagyományos
feltéttel is kérhetnek azok, akik makacsul ragaszkodnak hozzá. A bogláriak bebizonyították: roppanós tökkel könnyen elkészítve és hidegen tálalva mennyire üdítő és egészséges étel lehet a tökfőzelék is.

A hideg tökfőzelékForrás: Heim Alexandra

A Tork képviselője, Sipos Norbert az Év felfedezettje díjat a Lángos world büfé Pofás fogas pil-pillángosának adta, melyet Balatonmária nagy szabadstrandján készítenek. A garnéla helyett süllőpofával lángoson tálalt fokhagymás-paradicsomos pil-pil strandételként tökéletesen jeleníti meg a Beach Food szemlélet lényegét. Aki azt hitte, hogy a lángos műfajában nem lehet már újat mondani, arra szépen rácáfoltak. E különlegesség ára 3200 forint.

A fogas pil-pillángosForrás: Heim Alexandra

Erős mezőnyben az alsóörsi Fogas bisztró zeller "Raviolija" lett idén a legjobb
vegetáriánus étel, melynek gombás tölteléke tészta helyett vékonyra szelt zeller lapok
közé került, ára 3450 forint.

A zeller ""ravioli"Forrás: Heim Alexandra

Idén meghirdették a "jóárasított" strandétel kategóriát is, melyben a vonyarcvashegyi Party hangulat büfé által megálmodott "Party harcsali" fantázianevű étele nyert. Túróscsuszás harcsapaprikást palacsintában igényesen tálalva tették igazán balatonivá a hortobágyi palacsintát, 2150 forintos áron.

A harcsaliForrás: Heim Alexandra

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek