Néha kell egy kis luxus! A Matild Palotában most Wolfgang Puck séffel ünnepelhetünk

Szeretjük követni a Matild Palota vendéglátóhelyeinek történetét, mert mindegyik helyszín más hangulatú, más programokat és egyedi ínycsiklandozó ízélményeket nyújt, az utcaszinten hívogató békebeli kávéháztól a Spago éttermen keresztül a pazar kilátást nyújtó rooftop bár- és étteremig. Az épület idén több szempontból is születésnapot ünnepel.

A Matild palota a századfordulón, 1902-ben épült Giergl Kálmán és Korb Flóris tervei alapján, Szász-Coburg-Koháry Klotild Mária főhercegné támogatásával. A főhercegné ikerpalotákat álmodott meg a városi társasági élet központjaként, amelyek kecses hölgyek képét idézve fogadják a hídra lépőket. A neobarokk palota felkerült az UNESCO világörökségi listájára, és 1977 óta védett műemléknek minősül. A Matild Palace célja, hogy gazdag történelme, kultúrája és ínyenc fogásai inspirációt jelentsenek vendégeinek.

Forrás: ©George Fakaros

A Matild Palace megújulását, a Spago by Wolfgang Puck varázslatos étterem megnyitását végigkövettük itt az oldalon, 2021 júniusában pedig egy online beszélgetésen is részt vehettünk a neves séffel, akinek az ötleteivel és koncepciójával 2022 májusában megnyílt a Matild Café & Cabaret. Azóta elkészült és már ezerrel pörög a épület tetején a Rooftop Bar by Matild Palace - The Duchess nevű titkos étterem és bár is.

Nemrég lehetőségünk volt megkóstolni pár újító és illatos koktélt, valamint néhány falat fenséges apró fogást az új étlapról a budapesti háztetők felett. Amíg körbevezettek minket a rooftop bár termein, melynek főbejáratát két arany zsiráf felügyeli, megcsodálhattuk a budapesti panorámát. És a Matild Palace ilyen szempontból tényleg tökéletes helyen van. Egyszerre látni a tetjéről a pesti oldal házait, a budai oldal gyönyörű kivilágított műemléképületeit, a várat, a citadellát, a Gellért-hegyet, és magát a Dunát is. 

Forrás: ©George Fakaros

Ha nem is egy teljes vacsorára ülünk be a tetőkerti helyre, a profi kiszolgálás, az ötletes koktélok és a csodás kilátás egyszer mindnképpen megéri. Születésnap, eljegyzés, évforduló alkalmából egy igazán emlékezetes este helyszíne lehet. 

Forrás: ©George Fakaros

A The Duchess-ről érdemes tudni, hogy volt elődje. A palota tetején már Klotild Mária osztrák főhercegné idején is létrehoztak egy pazar rejtekhelyet a dekadens mozgalom számára. A főhercegné álma az volt, hogy ez lesz az a hely, ahol megoszthatja a „joie de vivre", az életöröm érzését a társadalmi elittel.

Forrás: ©George Fakaros
Forrás: ©George Fakaros

Ma, a modern rejtekhelyen a londoni MKV designstúdió korszerű belsőépítészeti megoldásai varázsolják el a látogatókat. A design pont annyira bársonyos, arany, sötét és csillogó, hogy még nem túl sok, de árad belőle a dekadencia, amire a vendég ilyen helyen vágyik is. A gasztronómiai élmény itt is Wolfgang Puck mesterszakács ötleteihez kapcsolódik, ahogy az épületben található Spago és a Matild Cabaret, valamint Matild Café fogásai is.

Születésnapi üzenet a mesterszakácstól

2 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a vendégek előtt a Matild Palota egy hosszas, minden részletre kiterjedő renoválás után. 2021 nyarán az újjászületett palotában nyílt meg a Marriott International szállodalánc The Luxury Collection portfoliójába tartozó Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest luxusszálloda, melynek részeként a mára már Michelin-ajánlott, Wolfgang Puck által fémjelzett első európai Spago étterem is debütált.

Wolfgang Puck és Szántó István vezető séf a Spago nyitásakorForrás: spagobudapest.com

A The Duchess tetőtéri italbárral egy izgalmas, lélegzetelállító kilátással rendelkező szórakozóhellyel lett gazdagabb a főváros, a Matild Café & Cabaret néven újjászülető egykori Belvárosi Kávéház színpadára pedig a revü show-k páratlan világát hozta el a szálloda.

„A Matild Palace nem csupán egy hotel, hanem közösségi központ, amely a magyar vendégek számára ugyanúgy nyitva áll. Mindig szem előtt tartjuk, hogy a helyi közösséget is szeretnénk kiszolgálni, és ezért is nagyon jó érzés, hogy a vendégeink nagy része magyar" - számolt be a vendégek összetételéről Selim Ölmez, a szálloda igazgatója.

A születésnap alkalmából Wolgang Puck videóüzenetet küldött a vendégeknek és mindenkinek, akik segítette a Matild Palac ismertétételét. A mesterszakács egyébként július 20-tól 24-ig Budapesten tartózkodik majd, így a Spago, vagy a Matild Café & Cabaret vendégei akár össze is futhatnak vele a 4 nap alatt.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek