Videó: Kóstoltunk és kérdeztünk az ország egyik legnagyobb gasztro fesztiválján!

Több mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, valamint street food ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől a koktélokig – minden volt az idei Gourmet Fesztiválon. Talán csak alkoholmentes italt volt nehéz találni, pedig a beszélgetések alapján, ma már szinte alap, hogy egy jobb étteremben alkoholmentes koktélok is kerüljenek a fogások mellé. 

Amint korábbi cikkünkben, Wossala Rozinával folytatott beszélgetésünk végén is írtuk, készült a Gourmet Fesztiválon egy Travelos élményvideó, aminek köszönhetően sikerült megismernünk jó pár remek étterem séfjét és csapatát, a helyek koncepcióját, és hogy ki mivel készült az idei Gourmet Fesztiválra. 

Videónk egy amolyan aftermovie, csak csillogó-villogó effektek nélkül, és az vele a cél, hogy kedvet hozzunk nektek a következő, 2024-es fesztiválhoz, aminek az időpontját már ki is hirdették. Ha megnézitek a videót, a végén már ott is van a dátum. 

Az eseményen kóstolhattak a vendágek nápolyi pizzát a Digótól vagy Szabi a Péktől, a Pomo D'Oro pedig megmutatta, milyen az a pizza sushi. Volt BBQ, méghozzá marhaszegy, de cserépedényben készült vegán töltöttkáposzta is Stoller Marcinál (+52 Etyek), és grill: rablóhús a füredi Vasüzlettől, libanoni nyársak a Baalbeknél vagy a Byblosnál, és steak a Hússzabóságnál.

Vasüzlet rablóhúsa savanyított lila hagymávalForrás: Gourmet Fesztivál / Facebook.com

Bori Mami Gyöngyösről idén is kitett magáért, és fogásaiban összekapcsolta a korábbi fesztivál "Örökség" témáját az idei "Új generációval." Farkas Dávid séf és csapata egy lecsós előétellel készült a fesztiválra, aminek a különlegessége egy erdei parfüm volt, a főétel egy mátrai borzas lett csak éppen tócsni köntösben, a desszertet pedig Farkas Norbert készítette málna, kápia, fehércsokoládé és bodza kombinációjából. 

A Bori Mami hármasaForrás: Bori Mami / Facebook.com

Ázsia meghódította a Gourmet is; a 101 Bistro baokkal készült, szaftos tépett húsos és jégcsapretekből készült pogácsás változattal, a Zhu&Co gőzbatyukkal és tekercsekkel, az Enso - a szecsuáni pacal mellett - ropogós bundában kisütött tücsköt is kínált, de azt olyan gyorsan elkapkodták a Gourmet vendégei, hogy a berendelt 6 kilónyi ízeltlábúból nem maradt egy darab sem vasárnapra.

A Zhu&Co wonton batyuiForrás: Zhu&Co / Facebook.com

Bíró Lajos tonkatsu rament adott, a Costes Izakaya-nál pedig ceviche díszelgett a tányéron thaiföldi stílusban, Huszár Krisztián (SHO) teriyaki bárányt és céklát készített, a Yama-nál pedig forró tom yum levest lehetett szürcsölni. A Hibiscus-nál volt a kimchi mennyország; a koreai csípős fermentált kápoasztát magában is meglehetett kóstolni, és persze egy fogás részeként is. Wang Mester ahogy szokott, idén is mindenféle jóval érkezett. 

Ha még nem néztétek meg a fenti videót, megismerhetitek belőle a GORÉ Éttermet, a Zhu&Co filozófiáját és az ENSO különleges ötleteit. És persze a végén az is kiderül, melyik dátumot kell jövőre szabaddá tenni, ha kedvet kaptatok a Gourmet Fesztiválhoz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek