Íme, Európa legjobb piknikező helyei, ahova Budapestet is beválasztották!

A nyár minden bizonnyal a parkban elfogyasztott szabadtéri ebédek, vacsik szezonja. De mely európai városokban találjuk a legjobb piknikező helyeket?

Piknikezni jó dolog!Forrás: Netrun78 / Shutterstock

Ennek kiderítésére az Ubuy nemzetközi bevásárló platform górcső alá vette a népszerű európai parkokat, és számos tényező alapján, többek között a TripAdvisoron és a Google-on található értékelések, valamint az Instagramon található helyek hashtagjei alapján állította össze a legjobb európai fővárosok listáját, ahol ezen a nyáron piknikezhettek.

A győztes pedig nem más, mint London lett! Az Egyesült Királyság nyüzsgő fővárosa a lista élére került, számos olyan hatalmas parkjának köszönhetően, mint például a St James' Park, a Regent's Park és a Hyde Park. A jelentés szerint a londoni parkok 400 millió hashtag-megtekintést és bejegyzést gyűjtöttek össze – írja a timeout.com.

Az angolok szeretnek piknikezni - ez fotó a St James' Parkban készült II. Erzsébet királynő platina jubileumi ünnepségét követően, 2022. június 2-án Londonban, ami remek alkalom volt a helyieknek egy kis szabadban étkezéshezForrás: AFP/Niklas Halle'n

A rangsorban a második helyen Berlin végzett, amely számos történelmi parkjáról ismert, mint például a Treptower Park, a Tempelhofer és a Mauerpark. A harmadik helyezett pedig Budapest lett, melynek legmagasabb rangú parkjaként a festői Margitszigetet, a Városligetet és a Millenárist nevezték meg.

Íme, a 10 legjobb európai város a nyári piknikhez az Ubuy szerint.

1. London, Anglia
2. Berlin, Németország
3. Budapest, Magyarország
4. Amszterdam, Hollandia
5. Ankara, Törökország
6. Ljubljana, Szlovénia
7. Brüsszel, Belgium
8. Dublin, Írország
9. Cardiff, Wales
10. Chișinău, Moldova

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek