Felavatták az Európai Unió harmadik leghosszabb függőhídját

A romániai Braila város mellett felavatták az öt év alatt elkészült új Duna-hidat, amely csaknem két kilométeres hosszával és 1120 méteres támaszközével az Európai Unió harmadik leghosszabb függőhídjává vált - adta hírül az MTI. 

A híd teljes hossza 1974,3 méterForrás: Facebook/Asociația Pro Infrastructură

A brailai híd az ország legnagyobb infrastrukturális beruházása a rendszerváltás óta, amely Tulcea és Braila megye, tágabb értelemben - a Fekete-tenger és a Duna által határolt - Dobrudzsa és a többi országrész között teremt közúti kapcsolatot. A híd japán és olasz építők munkájának gyümölcse.

A nemzetközi összefogással, a legkorszerűbb technológiával épült Duna-híd az EU és Japán közötti együttműködés kiváló példája.

A moldovai-ukrán-román hármashatártól 15 kilométernyire megépült híd fontos szerepet játszhat Ukrajna újjáépítésében és a Duna-delta idegenforgalmának növelésében. A bukaresti média által "román Golden Gate"-ként emlegetett híd nincs teljesen kész, ezért hétköznaponként az éjszakai órákban lezárják, hogy a munkások befejezhessék a daruk és állványok eltávolítását.

A folyam keleti partján a két bekötőút közül is csak az egyik épült meg, a beruházás egésze várhatóan az év végéig készül el, megnyitását azonban nem akarták tovább halogatni, mert már az idei szezonban át akarták adni a forgalomnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek