Megnyílt Budapest első tunéziai étterme

Igazi különlegesség a Népszínház utcában nemrégiben nyílt Sidi Bou Said étterem, ugyanis ez az első Budapesten, ahol tunéziai ételeket kóstolhatunk. Az új éttermet a a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal egy tunéziai menüsort felvonultató ramadán vacsorával egybekötött ismertette mutatta be, derül ki a turizmus.com cikkéből.

Sidi Bou Said, a művészek és költők kék városaForrás: Shutterstock.com / Iurii Dzivinskyi

Raja Ammar, a budapesti hivatal vezetője köszöntőjében elmondta, hogy a ramadán a muszlim vallású emberek szent hónapja. Ezen időszakban több héten keresztül napkeltétől napnyugtáig nem vehetnek sem ételt, sem italt magukhoz.

Mint mondta, a böjti időszakban számukra fontos a jótékonyság gyakorlása. A hónap végét pedig az Eid nevű ünnepnappal zárják, amikor a családtagok meglátogatják egymást és friss süteményekkel kedveskednek az érkező vendégeknek. Az ünnep tiszteletére a gyermekek új ruhát öltenek és ajándékokat kapnak, továbbá a hagyomány részét képezi az is, hogy minden böjti vacsoránál a férj valamilyen ajándékkal kedveskedik a feleségének.

Forrás: Sidi Bou Said Étterem/Facebook

A Sidi Bou Said étterem munkatársai hűek maradtak a tunéziai kultúrához és ramadán specialitásokkal készültek a megnyitó eseményre. A klasszikus böjti menüsort árpagyöngyös chorba levessel indították, amihez tonhalas briket (ropogós, könnyű töltött tésztabatyut) és friss salátát kínáltak.

Az előételek sorát fűszeres polip raguval folytatták, amit az őslakos berberektől származtatott gazdag bárányhúsos kuszkusz főfogás követett. Az étkezést az elmaradhatatlan mentatea zárta le néhány mandulás-pisztáciás sütemény kíséretében.

Az étterem séfje és társtulajdonosa, Med Rached Omrane a legfontosabb küldetésének azt tekinti, hogy megismertesse hazája hagyományos ételeit a magyar emberekkel.

Az autentikus ízélmény érdekében az alapanyagok egy részét Tunéziából hozatják, valamint egész évben változatos napi menüvel és street food különlegességekkel várják majd az érdeklődőket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek